De top van de markt beheersen lukt alleen met creatief toptalent

De leerlijn Leading Creatives van Versdenkers helpt organisaties creatief toptalent aan te trekken én vast te houden

Creativiteit en probleemoplossend vermogen staan in de top drie van belangrijkste vaardigheden voor professionals en organisaties in het komende millennium. Organisaties met sterk creatief kapitaal hebben meer innovatiekracht en zijn beter in staat onderscheidend vermogen te creëren. Beide eigenschappen zijn noodzakelijk om te kunnen concurreren in complexe en onzekere markten waar nieuwe ontwikkelingen elkaar bliksemsnel opvolgen. Dat betekent dat organisaties nú moeten investeren in mensen die sturing gaan geven aan de creatieve ontwikkeling in het bedrijf.

Creatief toptalent vasthouden betekent investeren

Investeren in de ontwikkeling van eigen medewerkers via cursussen en opleidingen is een manier om toptalent in huis te houden en aan de organisatie te binden. Dat geldt zeker voor creatieve professionals die afwisseling en ruimte om te groeien nodig hebben om hun creativiteit te laten vloeien. En die creative geesten zijn een belangrijke schakel om de top van de markt te blijven beheersen.

In onze constante dialoog met creatieven zien we bij Versdenkers dat zij in het leiding geven tegen de volgende zaken aanlopen:

 • ze geven vooral leiding op gut feeling;
 • soms is er gebrek aan onderbouwing en houvast bij het nemen van beslissingen;
 • (intrinsiek) motiveren van collega’s is een uitdaging;
 • er is behoefte aan tools bij het stimuleren van vernieuwing en out of the box denken in het team;
 • ruimte maken voor teamgenoten om een eigen stijl te ontwikkelen, zonder zelf de creatieve regie over te nemen. Dit gebeurt door tijdsdruk toch vaak;
 • voorkomen dat ze teveel zelf gaan doen, omdat ze van origine makers zijn.

Creativen hebben dus enige behoefte aan sturing bij het doorgroeien naar een leidinggevende functie. Met de nieuwe leerlijn Leading Creatives biedt Versdenkers daar een oplossing voor.

Met het programma voor Leading Creatives kweek je talent van binnenuit

De leerlijn voor Leading Creatives is een compleet leertraject voor creatieve professionals die een creatief team willen leren ontwikkelen en managen. Als Creative director of Creatief strateeg. Dé uitkomst voor organisaties die hun creatieven niet intern kunnen opleiden, maar wel willen investeren in het kweken van talent binnen hun organisatie.

Zelf opleiden kost vaak veel tijd. Het is ook afhankelijk van beschikbare mentors, de hoeveelheid projecten, het creatieve niveau en de reikwijdte ervan. Voordat een organisatie talent zover heeft opgeleid dat zij vanuit een startersfunctie de verantwoordelijkheid van een leidinggevende functie aankunnen is de kans groot dat deze creatieve talenten alweer verdwenen zijn.

Divers en uitdagend programma

Leading Creatives is het eerste leerprogramma in Nederland dat specifiek ingaat op de ontwikkeling naar managing creative. Het leerprogramma bestaat uit een praktisch small group 15-daags trainingsprogramma, verspreid over drie modules met een doorloop van 6 maanden. Elke module staat voor een deelcertificaat. Hierdoor kunnen deelnemers het leertraject makkelijker combineren met hun dagelijkse werkzaamheden.

Creatieven willen geïnspireerd en geprikkeld blijven, zodat ze op de top van hun kunnen blijven presteren. In het Leading Creatives programma doen we dat door:

 • Diep inzicht in de creatieve persoonlijkheid en de leiderschap skills van de deelnemer, en hoe zij binnen de organisatie het beste tot hun recht komen;
 • Peer to peer contact waarbij deelnemers samen leren en ervaringen uitwisselen;
 • Kruisbestuiving tussen verschillende branches, verschillende locaties en diverse bedrijfsculturen door het werken aan cases van andere organisaties, of de eigen organisatie;
 • Een afwisselend programma met onder andere virtual classrooms, werkbezoeken, creative challenges en werken aan cases;
 • Wide angle kennis en inspiratie, breder dan de kennis die zij binnen de eigen organisatie kunnen opdoen.

Meer over Leading Creatives

Ben je een manager en wil je meer weten over het ontwikkelen van jouw team via de leerlijn Leading Creatives, bezoek dan de website van Versdenkers of maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Het programma download je via deze link.

Ben jij een creatief en wil jij weten waar jouw leiderschaps-leerpunten liggen? Boek dan een geheel vrijblijvende bel/Zoom sessie van 30 minuten via onze website.


 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →