Premium

Dit is de top-25 van meest inspirerende communicatieprofs, deel 4 (nrs. 6-10)

Wie telt er op dit moment mee in communicatieland?

10. MIRJAM OTTEN (-)

Directeur communicatie bij de politie

 

Eindelijk een kerel bij de Nationale Politie. Al heet ze dan Mirjam. Stavaster kennen wij ze niet. Bekwamer evenmin. Haalde weliswaar bakzeil bij de gemeente Amsterdam – die pool met communicatieadviseurs kwam er tegen haar zin toch – maar hé, wie haalt er geen bakzeil in Amsterdam? Stapt over naar een nog moeilijker baan: directeur communicatie bij de Nationale Politie. Een mission impossible volgens haar voorganger, die drie jaar na zijn vertrek nog uitgeput is. Maar Mirjam Otten gaat deze klus klaren. Na tig jaar Kremlin aan de Amstel weet je werkelijk alles wat je over weerstand moet weten.

 

9. JOS GOVAART (10)

Directeur-eigenaar Coopr

 

Nukkig kan hij zijn en dat maakt hem authentiek. Zijn bureau is en blijft het voorbeeld voor alle andere bureaus. Zijn blogs zijn goed. Zijn klantenpalet maakt jaloers. Zijn gestage, gecontroleerde groei eveneens. Nederland is te klein voor Jos Govaarts Coopr. België ligt aan zijn voeten. Een hoge notering in de Vlaamse PR-top-25 van 2017 wacht op hem. Frankrijk, Duitsland, Engeland... where will it end?

 

 

8. JOSÉ WOLDRING (-)

Ceo/founder The Media Nanny

 

The choice of a new generation. Ofwel: de keus van de nieuwe, jonge communicatiegeneratie. The Beatles hadden hun Brian Epstein, Martin Garrix heeft José Woldring. En niet alleen Garrix. Hoe het komt dat al die Nederlandse deejays zo wereldberoemd zijn? Ahum. Mogen we even de schijnwerper op deze nuchtere Groningse. Noemt zich Media Nanny. Omdat ze door het vuur gaat voor haar jongens. Ver weg van de hoofdstedelijke hectiek bedenkt ze – onder het genot van een sudderlapje aan moeders keukentafel – dingen waar de meeste vakgenoten nog nooit van gehoord hebben.

 

7. GUIDO RIJNJA (6)

Rijksvoorlichtingsdienst

 

Ja hoor, daar is hij weer. Nog immer. Onze sympathieke huispoëet en kamerfilosoof. Soms lastig te volgen in zijn abstractuele notities over de rol van de overheid in het licht van de wederzijdse burgerlijke betrekkingen, maar voor velen een bron van baanbrekend denken. Een recente reis naar Vlaanderen leerde me dat men stevig overweegt om standbeelden op te richten op pleinen van vergeten dorpen waar men worstelt met de relatie overheid-burger. Standbeelden van Guido Rijnja Gezelle. Binnenkort te zien in Peutie, Zottegem en Aalst. In graniet en brons. En alleen al om die reden hoog genoteerd.

 

6. CEES VAN RIEL (8)

Professor of corporate communication Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

 

We schreven het al eerder. Cees is de polder allang voorbijgevlogen. Zijn faam is internationaal en wie de wijde wereld in gaat, wordt in deze moerasdelta snel vergeten. Zijn adepten – oudere heren die ooit op hoge communicatiestoelen zaten, ook bekend als het Clubje van Cees – nemen langzaam afscheid. Ze werken steeds vaker in de beschaduwde beschutting van hun zolderkamer aan een kwakkelend bestaan als zzp’er. Weg uit de corporate hel. Gelukkiger, maar armer. Toch toont ook de jonge garde zich nog steeds schatplichtig aan Cees, zo bleek uit ons onderzoek. Was dit een internationale poll, dan had Van Riel plek 1 tot en met 10 bezet. Nu moet hij het doen met een bescheidener monumentje op nummer 6.

 

Voor een verantwoording van de lijst, en voor de nummers 21 t/m 25: klik .

Voor de nummers 16 t/m 20: klik .

Voor de nummers 11 t/m 15: klik .

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie