Premium

Aan welke eigenschappen moet de CMO van nu voldoen?

Beate Van Dongen - Crombags (EY) over marketing- en leiderschapstrends die zij signaleerde tijdens de jurering voor CMO of the Year.

Beate Crombachs- Van Dongen

Beate Van Dongen - Crombags (partner consulting EY): ‘Je ziet dat duurzaamheid een belangrijk thema is dat in veel van de cases terugkomt. Daarnaast ook het daadwerkelijk acteren vanuit een purpose die vaak dan ook weer gelinkt is aan sustainability. Eigenlijk zie je sinds corona dat dit een steeds groter onderdeel wordt van het werkterrein van de cmo, waarbij de meeste leiders het zeggen 'echt samen te doen met hun teams'. Faciliterend leiderschap is vaak toch wel het toverwoord. Verder zie je dat marketingtechnologie een steeds belangrijkere rol speelt als ook de rol van AI hierbij, al staat dat nog in de kinderschoenen, zo blijkt.’ 

Dit zijn de 5 eigenschappen waar de cmo van nu volgens Crombachs-Van Dongen aan moet voldoen:  

 

  1. Allereerst heeft een goede cmo een goed strategisch inzicht om hiermee vanuit een klant-, markt-, en businessperspectief ook daadwerkelijk vorm te kunnen geven aan de strategie van de organisatie. 
  1. Daarnaast heeft een goede cmo een sterk analytisch vermogen; op basis van data moet deze besluiten kunnen nemen 
  1. Het is een innovatief denker: hij/ zij kan out of the box denken en tot echte vernieuwingen komen vanuit een diep klant- markt- en businessinzicht 
  1. Het is een inspirerend leider die goed is in het meenemen van de in- en externe wereld 
  1. Hij/ zij is adaptief en wendbaar zodat hij/zij zich goed kan aanpassen aan snel veranderende omstandigheden 

 

De jury van CMO of the Year bestond dit jaar verder uit: Dorkas Koenen (Rabobank), Lara Molendijk (New Growth Strategies), Edgar Moolenaars (KPMG), Susanne van Nierop (Adformatie), Ralph Wisbrun (Ace), Johan van der Zanden (Albert Heijn).  

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie