Hoe zorg je dat je website ook in China bereikbaar is?

The Great Firewall of China maakt zichtbaarheid van je website extra complex. Wat kun je hier aan doen?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

China is met zijn bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen een belangrijke afzetmarkt voor de producten en diensten van Nederlandse bedrijven en organisaties. De beschikbaarheid van corporate websites die in Europa gehost worden laat in China laat echter te wensen over, waardoor ze vaak moeilijk of niet benaderbaar zijn. Dat komt doordat de Chinese overheid strenge eisen stelt aan informatie die het land in- en uitgaat. Dit is een probleem dat steeds groter wordt en dat we ook wel &;the Great Firewall of China&; noemen. Hoe zorg je ervoor dat je website ook in China een goede performance neerzet?

Websites en apps zijn essentiële kanalen voor bedrijven die zakendoen in het buitenland.
China speelt een steeds grotere rol als handelsland. Trage of onbenaderbare sites zorgen voor een slechte gebruikservaring, waardoor potentiële klanten afhaken en omzet wordt misgelopen. Dit is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door ingewikkelde routeringen van het internationale netwerkverkeer en trage lokale servers. Wil je dat je site direct zichtbaar is, dan is het bijna onvermijdelijk dat je gebruik maakt van een Content Delivery Network (CDN). In China is er bovendien een extra complicerende factor: the Great Firewall of China. De Chinese overheid wil heel graag reguleren wat er aan informatie het land in- en uitgaat. Wil je dat je website zichtbaar is in China, dan heb je een Internet Content Provider (ICP) permit nodig, die wordt afgegeven door de Chinese overheid. Zo&;n vergunning is aan een aantal strenge regels verbonden en voldoe je hier niet aan, dan kan het zomaar gebeuren dat de overheid je website offline haalt.

Lokaal of CDN?
De aanvankelijk keuze waar je als bedrijf voor staat, is of je je website lokaal gaat hosten of dat je gebruik gaat maken van een CDN. Belangrijke factoren bij deze overweging zijn de kosten en het gemak waarmee je nieuwe content kunt publiceren. Hosting in China zelf is een ingewikkelde aangelegenheid, omdat je door de grootte van het land op verschillende locaties aanwezig moet zijn. In het land zelf is de infrastructuur minder snel en betrouwbaar dan we gewend zijn en daar komt nog bij dat de content vaak gesynchroniseerd wordt vanuit Europa. Voor goede hosting in China heb je een Chinese hosting-partner en kennis van de lokale markt nodig en dat is op het gebied van beheer erg ingewikkeld en tijdrovend. Daarnaast kunnen de kosten met een dergelijke oplossing sterk toenemen. Een CDN is daarom een meer voor de hand liggende keuze voor de meeste organisaties.

Snel en dichtbij
Een Content Delivery Network zorgt ervoor dat een website of app continu bereikbaar is en snel aan de gebruiker kan worden voorgeschoteld, ongeacht waar de data zich bevindt. Een CDN is opgebouwd uit duizenden verschillende servers verspreid in datacenters over de hele wereld die via razendsnelle verbindingen met elkaar verbonden zijn. In plaats van dat je gebruikmaakt van een landweggetje, heb je nu ineens de beschikking over een vierbaans snelweg. Door informatie gelijktijdig op verschillende servers op te slaan, heeft de websitebezoeker automatisch beschikking over de informatie van de server die op dat moment fysiek het meest dichtbij staat. Een CDN zorgt er zo voor dat de content altijd dichtbij de eindgebruiker opgediend wordt en de laadtijd van websites klein kan worden gehouden.

Door de muur
Besluit je gebruik te maken van een CDN voor China, dan is het belangrijk een CDN provider te kiezen die zelf hosting biedt in China. Het aanvragen van een Internet Content Provider kan weliswaar door een organisatie zelf gedaan worden, maar een externe partij met kennis en ervaring op dit gebied kan hierbij ondersteunen waardoor het proces soepeler verloopt. Aan welke regels moet je voldoen, wil de Chinese overheid je een vergunning verlenen? Hoe gaat de aanvraag in zijn werk? Hoe zorg je dat je site voldoet aan de eisen nadat de vergunning is toegekend? Wanneer je antwoord op deze vragen kunt geven, staat niets je meer in de weg om de Chinese firewall te slechten en een afzetmarkt van 1,3 miljard potentiële klanten te ontsluiten.

Gebruiksgemak
Organisaties die gebruikmaken van CDN kunnen hun Content management Systeem (CMS) voorzien van plug-ins die zorgen dat het gehele CDN up to date wordt gehouden. Zo wordt met één enkele druk op de publicatieknop niet alleen de lokale website geactualiseerd, maar ook het gehele netwerk van CDN-servers, zodat websitebezoekers in China en de rest van de wereld kunnen profiteren van de actuele informatie met een snelle responstijd.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Frans van Meerveld
Ik zoek kampong manis balsem wie kan mij daar aan helpen
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Frans Bakker
Gewoon bij de appie van de Knor
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie