Premium

Huib Koeleman doet stap terug bij Orange Otters, en ander loopbaannieuws

Overlopers, opklimmers, afzwaaiers en binnenkomers. Het carrièrenieuws van bureaus, media, marketing, communicatie en de digitale wereld.

Huib Koeleman

Orange Otters, het adviesbureau voor interne communicatie, heeft een paar in het oog springende veranderingen ondergaan. Medeoprichter en directielid Huib Koeleman is uit de directie gestapt en vervult nu de rol van associate senior-adviseur. In die hoedanigheid blijft hij communicatieopdrachten voor Orange Otters uitvoeren.

Naast de trainingen die Koeleman bij onder meer Van der Hilst Communicatie geeft wil hij meer tijd besteden aan verhalen vertellen en blogs schrijven over interne communicatie, verandering en diversiteit & inclusie.

Orange Otters ziet daarnaast communicatieadviseur Sander Dorst vertrekken. Hij werkte 6 jaar voor het bureau. Dorst werkt nu als zelfstandige op interim-basis als projectleider interne communicatie voor ProRail.

Anna Sophia Posthumus
Anna Sophia Posthumus
Naomi Hogervorst, Yorick Fliervoet, Stefanie van Vonderen
Naomi Hogervorst, Yorick Fliervoet, Stefanie van Vonderen

Anna Sophia Posthumus krijgt leiding over woordvoering bij ministerie Justitie

Anna Sophia Posthumus wordt op de omineuze datum van 1 april hoofd Woordvoering, Speeches & Omgevingskennis tevens plaatsvervangend directeur Communicatie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De directie Communicatie binnen Justitie en Veiligheid is de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en gemoderniseerd, het wil naar eigen zeggen nu de stap zetten naar ‘toonaangevend’. Posthumus zal daar een belangrijke rol in moeten spelen. Daarnaast zal zij als plaatsvervanger de directeur Communicatie  Karin van Eerde zo nodig vervangen bij prangende actuele kwesties en als hoofd van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie.

Posthumus is uit eigen gelederen afkomstig bij justitie. Zij is al waarnemend afdelingshoofd Woordvoering, Speeches & Omgevingskennis en deed ruime ervaring op als coördinerend woordvoerder Bij Justitie & Veiligheid, en daarbuiten ook als persvoorlichter en politiek assistent.

Naomi Hogervorst, Yorick Fliervoet en Stefanie van Vonderen naar Hagens PR

Het bureau Hagens PR heeft zich versterkt met drie ervaren adviseurs. Naomi Hogervorst stapte over van Blyde en gaat aan de slag als pr-consultant. Yorick Fliervoet, die eerder werkte bij Fitzgerald en Lubbers & De Jong, krijgt de functie van senior-pr-specialist. Stefanie van Vonderen, die onder meer ervaring opdeed bij Provoke en het documentairefestival Idfa  treedt aan als campagnemanager. Het bureau telt met de komst van het trio nu achttien personen.

Michelle Hoeneveld leidt Legoland Discovery Centre en Sea Life in Scheveningen, en Peppa Pig World of Play Leidschendam

Michelle Hoeneveld (35) de nieuwe general manager van de drie attracties van Merlin Entertainments in de regio Haaglanden: Legoland Discovery Centre Scheveningen, Sea Life Scheveningen en Peppa Pig World of Play Leidschendam. Hoeneveld heeft ruim tien jaar ervaring binnen Merlin Entertainments, waaronder als operations manager bij Madame Tussauds Amsterdam en als general manager bij Lego Discovery Centre Brussels, Sea Life Helsinki en Sea Life Blankenberge. Na vier jaren in het buitenland keert Hoeneveld terug naar Nederland.

Sijtie Rensen en Florien Brouwer naar Blyde
Sijtie Rensen en Florien Brouwer naar Blyde
Jelle Klerx

Blyde Benelux versterkt met Sijtie Rensen en Florien Brouwer

Campagne- en pr-bureau Blyde Benelux heeft Sijtie Rensen (27) en Florien Brouwer (28) binnengehaald. Zij hebben een achtergrond in antropologie, sustainable development en marketing en gaan aan de slag als ‘impact adviseurs’.

Anne Hustinx nieuwe executive director external & legal affairs bij VodafoneZiggo 

Anne Hustinx is begonnen als executive director external & legal affairs bij VodafoneZiggo. Zij is in deze rol verantwoordelijk voor regulatory & public affairs, externe communicatie & stakeholdermanagement, (cyber) security, legal, compliance, risk & privacy. Hustinx houdt ook de rol van General Counsel. Ze volgt hiermee Barbara Jongerden op, wier vertrek in oktober 2023 werd aangekondigd. Hustinx heeft in de afgelopen 9 jaar verschillenhde functies bij Schiphol Group vervuld.

Eerder op Adformatie.nl: Jelle Klerx naar Mediahuis Radio, drie nieuwe krachten voor Teads

Na bijna zeven jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de pr van Qmusic en sinds kort Joe (DPG Media Radio) vertrekt Jelle Klerx per april naar Mediahuis Radio. Hij wordt daar pr-manager. Mediahuis Radio exploiteert de zenders Radio Veronica, 100%NL, Slam!, Sublime en Sunlite.

Teads heeft drie nieuwe medewerkers binnengehaald. Bij het bedrijf dat is gespecialiseerd in outstream advertising wordt Freddi Elias (29) verantwoordelijk voor de marketing en pr in Nederland en de Nordics. Farah Bouna (40) en Pieter Jansen (37) gaan beiden als salesmanager aan de slag.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie