Peter Dekkers aangesteld als head of country Unilever Nederland

Unilever maakt ook bekend de organisatie van de business aan te passen. Die wordt vanaf vandaag georganiseerd rondom vijf groepen.

Unilever - Hofplein Rotterdam

Op 1 juli 2022 start Peter Dekkers als general manager nutrition Europe, Midden-Oosten en Turkije en head of country van Unilever Nederland. Dekkers startte zijn loopbaan bij Unilever in 1991 en heeft in de afgelopen jaren verschillende marketing-, sales- en general management rollen in binnen- en buitenland vervuld. Peter was onder andere executive vice president Middle Europe, executive vice president Nordics en meest recent leidde hij de Unilever business in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Unilever had hiervoor één directeur voor Nederland en België (Benelux). Dat was general manager Unilever Benelux Annemarieke de Haan. Naast Dekkers als directeur Nederland, komt er nu dan ook een aparte directeur voor België; dat is Tom Smidts.

De Haan start op 1 juli 2022 in een nieuwe rol binnen Unilever: general manager home care Zuid-Oost Azië.

Advertentie
advertisement

Organisatie

Unilever is vanaf vandaag georganiseerd rondom vijf business groepen (zie hieronder). Het bedrijf maakte al in januari bekend af te stappen van de voormalige matrixstructuur.

  • Beauty & Wellbeing
  • Personal Care
  • Home Care
  • Nutrition
  • Ice Cream

Elke groep is wereldwijd verantwoordelijk voor strategie, groei en winst.

Prestaties

Unilever-topman Alan Jope legde in januari uit dat het nieuwe organisatiemodel in 2021 ontwikkeld en ontworpen is om de verbetering die Unilever in de prestaties van het bedrijf ziet, voort te zetten. 'Door te verhuizen naar vijf categoriegerichte Business Groups kunnen we beter inspelen op consumenten- en kanaaltrends, met een kristalheldere verantwoordelijkheid voor levering. Groei blijft onze topprioriteit en deze veranderingen zullen ons streven ernaar ondersteunen.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie