Peter Lubbers nieuwe Endemol Shine-eigenaar Banijay Benelux

Boudewijn Beusmans vertrekt als ceo Endemol Shine.

Peter Lubbers is aangesteld als ceo van Banijay Benelux per 1 augustus. Moederconcern Banijay uit Frankrijk nam deze maand Endemol Shine over.

Lubbers wordt verantwoordelijk voor het leiden van de strategie en het managen van Banijay Benelux waaronder Zodiak Nederland en België, EndemolShine Nederland en de daarbij behorende Nederlandse productiebedrijven Simpel Media, NL Film, TVBV, Human Factor.

Bekende formats in het portfolio zijn Big Brother, Expeditie Robinson, Op1, M, Hunted, GTST, Temptation Island, Penoza, All You Need is Love, Familie en Liefde voor Muziek. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de productie en liveregistratie van de voetbalwedstrijden en sportprogramma’s voor FOX Sports.

Advertentie
advertisement

Lubbers komt van productiebedrijf Concept Street, dat hij in 2018 samen met Roy Aalderink en MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) oprichtte. Daarvoor bekleedde Lubbers verschillende directiefuncties bij zowel televisiezenders als producenten. Zo was hij onder andere directeur televisie bij SBS Broadcasting (nu Talpa Network), mediadirecteur bij de Avro, directeur Zodiak Nederland en programmadirecteur van RTL 7.

Lubbers zegt dat het de bedoeling is dat de bedrijven binnen Banijay Benelux met elkaar samenwerken. 'We gaan er met elkaar aan werken om het aanbod te optimaliseren met behoud van identiteit en eigenheid.'

Boudewijn Beusmans vertrekt

De benoeming van Lubbers komt na het besluit van Boudewijn Beusmans - sinds 2015 ceo van EndemolShine Nederland en sinds 2018 ook chairman Northern Europe - om het bedrijf dit najaar te verlaten. Beusmans trad in 2005 in dienst bij Endemol Shine Group en heeft verschillende posities bekleed. Hij blijft aan tot 30 november 2020 om Banijay en Lubbers te begeleiden met de integratie van de activiteiten in Nederland en het buitenland.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie