Topman VRT ontslagen

De Vlaamse regering heeft gisteravond in een buitengewone vergadering besloten Tony Mary, de baas van de Vlaamse publieke omroep VRT, te ontslaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het besluit moet formeel nog worden bevestigd door de algemene raad van de VRT. Mary heeft een al langer slepend conflict met de Vlaamse regionale minister van Mediazaken, Geert Bourgeois.

Mary kondigde gisteren aan dat hij Bourgeois via de rechter ertoe wil dwingen dat nieuwe afleveringen van de populaire politieserie 'Flikken' via de betaalzender Belgacom TV kunnen worden uitgezonden. Mary sloot een contract met Belgacom TV om nieuwe afleveringen van de ook in Nederland populaire serie al voor het begin van het televisieseizoen uit te laten zenden.

Volgens Bourgeois is dat een commerciële activiteit die in strijd is met het publieke karakter van de VRT. Bourgeois en de door de Vlaamse politiek gecontroleerde raad van bestuur van de VRT verboden Mary woensdag het contract met Belgacom TV uit te voeren. Via de rechter wilde de VRT-topman dat alsnog afdwingen (ANP).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie