De deeleconomie is op volle toeren

De deeleconomie is op volle toeren! Diverse initiatieven worden gestart en de gemeente Amsterdam (Amsterdam Economic Board) profileert zich óók op dit terrein. Hierbij een korte impressie van de ShareNL Meet Up van woensdag 26 maart 2014.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Deeleconomie

Tijdens Prinsjesdag 2013 werd de opkomst van de participatiemaatschappij benoemd. Delen is beter, fijner, mooier, goedkoper, efficienter dan eigen bezit. Althans, zo wordt de deeleconomie bondig samengevat. Echter, deze trend is niet iets van de laatste maanden, maar heeft sinds 2008 een grote vlucht genomen. Diverse mooie initiatieven zoals , en zijn sindsdien succesvol opgekomen. In vervolg hierop heeft ShareNL als doel om de initiatieven in de deeleconomie te bevorderen. Regelmatig wordt een Meet Up in georganiseerd. Gister was Open Space het thema: pitches van 10 startups.

 

Open Space: startups
Diverse startups zoals , en kregen een podium waarbij ze hun startup konden pitchen. Tevens konden ze een hulpvraag stellen aan het publiek. Hierna was het aan het publiek om hun kennis te delen. Het is leuk én het geeft een goed gevoel om met social currency waarde te kunnen toevoegen: je komt niet alleen kennis halen maar juist ook brengen! Hierbij eveneens een vermelding voor de stad Amsterdam. Uit eigen ervaring weet ik dat de stad volop inzet op innovatieve trajecten. Het initieren van Open Cities (ontsluiten van big data), ondersteunen van 3D initiatieven en de profilering van de stad als Appsterdam zijn hiervan enkele voorbeelden. Aan dit rijtje kunnen we nu ook shared cities toevoegen. Voor de is de deeleconomie een speerpunt in haar beleid.

De opening verliep wat rommelig: distributed presentaties vanuit Google Hangouts en Skype werken naar mijn idee niet. De aandacht verslapt snel en de wifi is helaas vaak onstabiel. Having said that: het was een leuke, dynamische en inspirerende avond. Ik kan geen genoeg krijgen van alle nieuwe leuke ideeen waar de energie vanaf spat. Op naar de volgende Meet Up!

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie