De valantic groep ontvangt 500 miljoen groeikapitaal

valantic ontvangt vers kapitaal voor verdere groei, uitbreiding van zijn technologie- en serviceportfolio en ontwikkeling van medewerkers.

Digitale transformatie specialist valantic krijgt vers kapitaal waarmee het bedrijf zijn groeipad van de afgelopen jaren kan voortzetten. Het kapitaal wordt voornamelijk geïnvesteerd in de strategische uitbreiding van de technologie- en serviceportfolio van het bedrijf, investeringen in de ontwikkeling en uitbreiding van onze mensen en de verdere internationalisering van het bedrijf in Europa en Azië. Zo intensiveert valantic opnieuw de koers van innovatie en groei die het sinds de oprichting in 2012 heeft gevolgd. 
 
 

Hooggekwalificeerde digitale experts

Hiermee opent valantic een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal met een voorspelling van een omzet van meer dan 400 miljoen euro voor 2022, na 250 miljoen euro in 2021. Ondanks een tekort aan geschoolde werknemers, blijft de valantic groep succesvol in het verwerven van de belangrijkste troef die zo cruciaal is voor het zakelijke succes: hooggekwalificeerde digitale experts. Waar in 2021 zo'n 2.100 collega's voor de valantic groep werkten, zal dit aantal naar verwachting stijgen tot zo'n 3.000 collega's in 2022. Opvallend is dat het bedrijf ook dit jaar meer dan twintigduizend ongevraagde sollicitaties verwacht. 
 

Tegen 2025 meer dan 500 miljoen euro investering

De financiële investeerder achter valantic, DPE Deutsche Private Equity, blijft de groeikoers van valantic steunen en investeert substantieel met nieuw kapitaal, ondanks de huidige onzekerheden op de kapitaalmarkten. valantic is van plan om tegen 2025 in totaal meer dan 500 miljoen euro te investeren. 
 
 

Internationalisering

De valantic groep zal het verse kapitaal gebruiken om de komende jaren de structurele groei in Europa voort te zetten. Daarbij zal het zich richten op Benelux- en Scandinavische bedrijven met complementaire technologie-expertise, en de ontwikkeling van nieuwe talenthubs in Europa en Azië. Via de valantic academy wordt er ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar experts en in specifieke opleiding en training. De medewerkers profiteren van een dynamische en innovatieve werkplek met internationale projecten op basis van state-of-the-art technologieën, werkend vanuit meer dan 40 moderne kantoren in heel Europa. 

Meer voordelen voor klanten

In de toekomst zullen klanten profiteren van een nog uitgebreider portfolio van transnationale diensten. Deze variëren al van end-to-end consulting en de implementatie van innovatieve digitale en datastrategieën tot customer experience oplossingen, SAP-services, smart industries en automatiseringsoplossingen voor financiële diensten. 
 

Holger von Daniels, oprichter en CEO van valantic: “Onze visie is om van valantic het 'meest gerespecteerde advies- en oplossingenmerk voor digitalisering' op de Europese markt te maken. We zijn de afgelopen jaren stap voor stap dichter bij het realiseren van deze visie gekomen. We zullen blijven investeren in de organische groei van valantic en tegelijkertijd andere marktleidende bedrijven aan boord van de valantic groep brengen.

Tegelijkertijd zullen deze stappen ook de weerbaarheid van de valantic group tegen mogelijke tegenslagen in de komende jaren versterken. Ondanks de groei van het bedrijf, maakt onze flexibele organisatiestructuur het mogelijk om individueel in te spelen op de behoeften van elke klant en op maat gemaakte oplossingen te leveren voor complexe digitale transformatieprojecten. De hoge kwaliteit van onze projecten zou ondenkbaar zijn zonder onze geweldige collega's. Dankzij hen hebben we meer dan 96 procent terugkerende klanten en een personeelsverloop van minder dan 10 procent.”

valantic

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →