Dit zijn de trending zoekopdrachten van 2016

Google zet alle zoekopdrachten in Nederland op een rijtje.

EK Voetbal en Pokémon Go zijn volgens Google de twee trending zoekopdrachten van 2016 in Nederland.

et jaaroverzicht ‘Year in Search’ laat volgens Google zien wat mensen in een jaar bezighoudt.

De Nederlandse top 10 staan het EK 2016 en Pokémon Go op respectievelijk de eerste en tweede plaats,  maar ook de iPhone 7,  Douwe Bob, Rio 2016 en Donald Trump.

Behalve een algemene top 10, zijn er ook Nederlandse top 10’s in diverse categorieën gemaakt. Zo voert zangeres Anouk de lijst aan van meest gezochte Nederlandse vrouwen en is Geert Wilders de meest gezochte Nederlandse politicus. Justin Bieber staat bovenaan de lijst in de categorie internationale beroemdheden.

Google maakt ook ieder jaar een Year in Search-video:

Analyse van de top 5 Nederlandse zoekopdrachten 2016

1. EK 2016

EK 2016 was dé trending zoekopdracht van 2016 in Nederland, ondanks de afwezigheid van Oranje. Google meent dat het feit dat de zoekmachine de laatste scores en standen liet zien als men zocht op EK 2016, bijdroeg aan de populariteit van het event.

2. Pokémon Go

Begin juli ontstond de grootste hype van het jaar toen de game Pokémon Go in een handjevol landen uitkwam. De grootste piek in ons land was op 12 juli, vier dagen voor de Nederlandse release.

3. IPhone 7

Als Nederlanders op iPhone 7 zochten, dan het vaakst in combinatie met het woord ‘koptelefoon’. Google: ‘Nederland was er al vroeg in het jaar mee bezig, ondanks dat het toestel pas in september officieel werd gepresenteerd.’

4. Max Verstappen

Nederlanders zochten al geregeld op Max Verstappen, maar de onbetwiste piek was in mei, toen hij de Grand Prix van Spanje op zijn naam schreef. Sindsdien zagen we elk raceweekend veel interesse in Verstappen. In de categorie meest gezochte Nederlandse mannen staat Verstappen op nummer 1.

5. David Bowie

De artiest overleed begin januari, wat een groot aantal zoekopdrachten opleverde, vaak in combinatie met zijn ziekte en vragen over zijn uitvaart. Aan het eind van het jaar is er weer lichte interesse in Bowie, onder meer vanwege een aantal grote muzieknominaties. 

, zoals deze:

Hoe werkt...

1. Hoe werkt Pokémon Go

2. Hoe werkt Snapchat

3. Hoe werkt uTorrent

4. Hoe werkt een tv

5. Hoe werkt een sm-relatie

6. Hoe werkt Kodi

7. Hoe werkt Pinterest

8. Hoe werkt een koelkast

9. Hoe werkt de EK-kwalificatie

10. Hoe werkt een huizenveiling

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie