FutureBrand neemt activiteiten Bergmans Packaging Design over

Met ingang van 1 mei zal FutureBrand in Leiden de activiteiten overnemen van het bureau Joep Bergmans Packaging Design. Joep Bergmans, directeur en oprichter, zal na een carrière van meer dan 40 jaar verhuizen naar Spanje.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bergmans wordt door velen gezien als één van de grondleggers van packaging design in Nederland. Hij zegt: 'Ik heb het initiatief genomen tot de samenwerking, omdat in mijn ogen FutureBrand op dezelfde manier het vak van packaging design beleeft als ik. FutureBrand is een creatief bureau waar de ontwerpers centraal staan en dat niet alleen zegt creatief te zijn, maar haar woorden ook waarmaakt'.

FutureBrand heeft veel waardering voor de rol die Joep Bergmans heeft gespeeld in het packaging design vak in Nederland. "Joep wordt gezien als één van de beste ontwerpers van Nederland met zijn werk voor merken zoals Mona en Johma. Hij is als mede-oprichter van Ten Cate Bergmans, het eerste toonaangevende packaging design bureau, ook mentor geweest van een aantal creative directors die nu hun eigen designbureaus in Nederland hebben", aldus Danny Klein, creative director en partner bij FutureBrand.

Als waardering voor de bijdrage die Joep Bergmans heeft geleverd aan het packaging design vak en om zijn kennis en ervaring niet verloren te laten gaan, zal FutureBrand hem benoemen tot adviseur. In Spanje zal hij door FutureBrand Madrid ook betrokken worden bij packaging projecten.

Tevens zal FutureBrand de introductie ondersteunen van een boek van Joep Bergmans over packaging design. Tot slot zullen Joep Bergmans en FutureBrand de mogelijkheden onderzoeken om het verzamelde werk van Joep en zijn collectie nationale en internationale verpakkingen op te laten nemen in een museum in Nederland.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie