Google luistert je inderdaad af, maar is dat erg?

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Google-assistent luistert af

Stel, je praat met je vrienden of collega’s over koetjes en kalfjes. Vijf minuten later lijkt het alsof alles waarover je het hebt gehad op je telefoon verschijnt. Classic. Is het waar dat Google ons afluistert? Ja. Maar het klinkt nu wel dramatischer dan het is.

Hoe zit het? Een Belgische Google-medewerker die liever anoniem blijft, laat weten dat er wordt meegeluisterd via gesprekken die Nederlanders voeren met Google-assistent. Reden? De geluidsfragmenten worden gebruikt om de spraaktechnologie continu te verbeteren. Nederlands en Vlaams leren doe je niet in een paar dagen, ook niet als je Google-assistent bent. Daarnaast gaat het om 1 op de 500 gesprekken die door taalexperts worden geanalyseerd. De anonieme medewerker laat weten dat hij ook vrij intieme of andere huiselijke gesprekken hoort. Hoe die terecht zijn gekomen bij Google, is niet bekend. 

De meevaller? De gesprekken die worden geanalyseerd zijn niet persoonlijk identificeerbaar. Én als je niet wil dat er iemand meeluistert, dan kun je dit uitschakelen via je privacy-instellingen.

Google

Instagram tegen pesten

Haten en pesten is met social media makkelijker dan ooit. Alsof mensen hun empathie én hersens zijn verloren. Wat je nooit in het echte leven tegen iemand zou zeggen, wordt binnen een paar seconden online gedumpt. Geen traan komt hieraan te pas, maar misschien wel bij de ontvanger. Hoe makkelijk zou het zijn als al die onzin gewoon uitgezet kon worden?

Instagram heeft hier wat op bedacht. Zo heeft een hater blokkeren weinig zin en het aanmaken van een nieuw account gaat net zo makkelijk als je veters strikken. De nieuwe feature van Instagram is vergelijkbaar met iemand die tegen je zegt dat je tot 10 moet tellen. Door kunstmatige intelligentie worden haatzaaiende berichten gevonden voordat ze nog zijn verstuurd. Vervolgens vraagt Instagram of je de reactie écht wil verzenden. Think twice.

De nieuwe feature kan impulsieve haatberichten wel tegenhouden, maar gaat het pesten oplossen?

Instagram

Apple test inlogopties

Nieuws voor team Apple (sorry Android)! De bètatesten voor iOS 13 zijn van start gegaan. En dat betekent dat we steeds meer duidelijkheid krijgen over de nieuwe update. Zo blijkt dat je kunt inloggen op iCloud met behulp van Face ID en Touch ID. Nu doe je dat nog door een Apple ID en wachtwoord in te vullen.

Deze nieuwe manier van inloggen is mogelijk onderdeel van ‘Sign In With Apple’, één van de nieuwe functies van iOS 13. Hiermee kunnen gebruikers makkelijker inloggen en accounts aanmaken via apps en websites. Allemaal met behulp van Apple ID. Zeg maar vaarwel tegen die formulieren, verificatiemails en het bedenken van wachtwoorden.

Momenteel kun je via de App Store al inloggen met je Apple ID. Het is dus een vertrouwde manier om toegang te krijgen tot je gegevens. De uitbreiding klinkt in ieder geval goed.

apple

De kansen van Google Maps

Google Maps is lekker op dreef hoor. Vorige week vertelden we dat je via Maps kunt zien hoe druk het is in het OV. Deze week is er weer iets nieuws. Overigens erg interessant voor de fanatieke voordeeljagers, want wie houdt er niet van een beetje korting?

Sinds vandaag is Google Maps begonnen met het tonen van kortingen die restaurants aanbieden. Deze update is uitgerold in India. Gebruikers kunnen in de app overzichtelijk zien wat de aanbiedingen zijn van restaurants in de buurt. Het idee hierachter? Google experimenteert met nieuwe mogelijkheden om meer winst te halen uit Google Maps. Wie gaat er tegenwoordig nog op pad zonder? Goeie kans dus om de navigatie-app te upgraden.

En wie weet vliegen de updates ook naar Nederland.

Maps

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie