Hoe maak je award-winning videocontent?

5 tips van Digital Communication Award-winnaar Hearst Create

Afgelopen vrijdag presenteerde Loes Evers van contentmarketingbureau Hearst Create de persona driven videoseries voor Dremel aan de internationale jury van de Digital Communication Awards in Berlijn. Hearst Create en opdrachtgever Dremel, dochteronderneming van Bosch, liepen trots en tevreden met de winst naar buiten. De jury van de Digital Communication Awards waardeert video’s die het beste verhaal vertellen, krachtige beelden bevatten en verrassende elementen tonen. We vroegen Loes Evers, Content Lead bij Hearst Create, naar het geheim achter het succes van de videoseries voor Dremel. Ze geeft 5 tips om ook jouw videocontent naar het volgende niveau te tillen.

1. Persona driven

“Wij maken voor Dremel videoseries gericht op de vier kernpersona’s die het merk hanteert. De eigenschappen van die persona’s staan uitgebreid beschreven in de contentmarketingstrategie die wij voor Dremel ontwikkelden. Die strategie is leidend voor contentcreatie: doelgroepen en doelen zijn altijd het uitgangspunt voor creatie en distributie. Door heel gericht content te maken voor specifieke gebruikers, weet je dat je met jouw verhalen niet alleen de juiste mensen bereikt, maar ze ook waardevolle content biedt.”

2. Consistentie

“Ter bevordering van contentherkenning heeft elke videoserie een eigen stijl en vorm die we consistent doorvoeren. Elk kwartaal creëren we een video voor elke serie, zodat er frequent nieuwe content geserveerd wordt aan het publiek."

3. Creatief lef

“Binnen de kaders van de strategie en de doelgroepbehoeftes, past Hearst Create altijd een gezonde dosis creatief lef toe. Bij de videoseries voor Dremel doen we dit ook. Dit zie je terug in de manier van produceren, het script, de keuze van het onderwerp of de vorm. Zo maken we gerust een diepgravende masterclass van 10 minuten als we er van overtuigd zijn dat de doelgroep daar behoefte aan heeft. Nee, dat is niet snackable, maar die video’s zijn wel bijzonder succesvol.”

4. Evergreen

“Voor Dremel werken we niet op basis van seasonality, actualiteiten of piekmomenten. De persona’s zijn immers altijd aanwezig in de markt. De video’s dus ook. De evergreen content die wij voor Dremel maken wordt gedurende meerdere jaren gedistribueerd en waar nodig geoptimaliseerd op basis van data.”

5. Meetbaar

“Om doelen te kunnen realiseren, dient alle content meetbaar te zijn. Elk format heeft een eigen doel in de customer journey en per persona. Elke videoserie heeft eigen KPI’s. Een goed performance-plan zorgt voor inzichten om de videoseries te verbeteren. Zo kunnen wij onze video’s elk kwartaal nog beter op maat maken voor de persona’s.”

Videoserie How to Master by Hearst Create en Dremel

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →