Omroepplan Dekker niet populair

Tv-producenten en maatschappelijke organisaties zien niets in het plan van staatssecretaris Sander Dekker (Media) om te concurreren met de publieke omroepen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dekker wil dat televisieprogramma&;s ook kunnen worden gemaakt door andere partijen dan omroepen. Bedrijven en organisaties hoeven hun ideeën dan niet eerst voor te leggen aan de omroepen, maar kunnen direct bij de overkoepelende NPO aankloppen.

De staatssecretaris is zelfs bereid de helft van het programmabudget (jaarlijks 420 miljoen euro) daaraan te spenderen.

Uit een rondgang van dagblad Trouw blijkt dat productiehuizen bang zijn dat ze zichzelf op den duur in de vingers snijden als ze de strijd aanbinden met de omroepen, die ook hun klanten blijven. Maatschappelijke organisaties vinden vooral dat iedere partij zijn eigen werk moet doen.

Dekker maakte zijn plannen vorige maand bekend en hoopt daarmee meer creativiteit te kweken. De Tweede Kamer debatteerde gisteren over Dekkers omroepplan. Daar ging de discussie voor een groot deel over de strengere taakomschrijving van de publieke omroep en welke programma&;s wel en niet van publieke waarde zijn. De bewindsman erkende dat er &;een grijs gebied&; is. &;Wij moeten als politiek niet wekelijks de televisiegids gaan doornemen.&;

Bron: ANP/Trouw.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie