Samengaan MCO en Radio 4 beëindigt jukebox-systeem

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) en Radio 4 zullen samen het levende-muziekbeleid op Radio 4 gaan bepalen. Het jukebox-systeem zal hierbij verdwijnen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat hebben MCO, omroepdirecties en de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep gezamenlijk besloten. Dit als antwoord op de kritiek van staatssecretaris Van der Ploeg, Raad voor Cultuur en de Commissie Hierck op ‘het verfoeide’ jukebox-systeem, waarbij de MCO ensembles ‘te veel op de wens van de omroepen speelden en te weinig op basis van een coherent artistiek beleid’.

MCO-producties worden nu geïntegreerd in het door zendercoördinator en redactie vastgestelde zenderbeleid. Daarnaast wordt bij de NOS een artistiek leider gezocht die eindverantwoordelijk is voor output van de MCO-ensembles. Als gevolg van deze geïntegreerde artistieke aansturing wordt verwacht dat de nu nog zelfstandige stichting MCO opgaat in de Publieke Omroep.

Het MCO, waarbij zo’n 350 mensen werken, bestaat uit het Metropole orkest, het radio-symfonie-orkest, het radio-kamerorkest, het radio filharmonisch-orkest en het groot-omroepkoor.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie