Series kijken op Snapchat en Facebook Portal in je huis

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

Is Snapchat het nieuwe Netflix?

Dat hoor je goed! Het platform gaat een hele lijst met shows op de dienst uploaden. De ‘Snap Original’ microseries worden vanaf nu gepromoot in de app, en zijn te zien op de Discover-pagina. Op dit moment zijn er 3 shows live op Snapchat, waaronder de reality-serie ‘Endless Summer’, de gescripte ‘Class of Lies’ en ‘Co-Ed’. Enthousiast over de nieuwe update? Eind deze maand worden er nog 3 shows geüpload. Tijdens de shows krijg je reclames van maximaal 6 seconden te zien, die je als kijker niet kunt overslaan. Met de nieuwe functie hoopt Snapchat de dalende gebruikers tegen te gaan. We gaan het zien!

Advertentie
advertisement
Snapchat
Snapchat

Nieuwe chat-functie Workplace

Facebook Workplace gaat de strijd aan met concurrenten Slack, Microsoft Team en Skype. Met de nieuwe chat-functie is het mogelijk om een op een of met maximaal 50 mensen een chat, telefoontje of videogesprek te voeren. De chat krijgt dezelfde stijl als op Messenger en WhatsApp. Daarnaast gaat Facebook een ‘algoritmische’ sortering toevoegen aan Workplace. Dankzij deze nieuwe functie krijg je berichten te zien die volgens het algoritme het meest belangrijk zijn, in plaats van het laatst verstuurde bericht. Daarnaast gaat Facebook niet storen- en pin-functies toevoegen. Als admin wordt het hierbij mogelijk om belangrijke berichten bovenaan te pinnen. Met de niet storen-functie wordt het mogelijk om tijden in te stellen waarin je geen notificaties wil ontvangen. Ook als je vanwege vakantie twee weken niet actief bent op Workplace, krijg je alleen relevante informatie bovenaan in de feed te zien.

Facebook Workplace
Facebook Workplace

Instagram spoort pesters op

De jongere gebruikers van Instagram worden in hoge mate op het platform geconfronteerd met pestgedrag. Instagram gaat kunstmatige intelligentie inzetten om pesten te detecteren. Als het sociale medium mogelijk pestgedrag detecteert, wordt het bericht doorgestuurd naar menselijke moderatoren. Een voorbeeld van gedrag dat de kunstmatige intelligentie gaat detecteren zijn gesplitste afbeeldingen. Op een gesplitste afbeelding worden mogelijk mensen met elkaar vergeleken. Naast de inzet van de technologie is het al een tijdje mogelijk om als gebruiker ‘verboden woorden’ aan te maken. Deze woorden krijg je vervolgens niet te zien in je reacties op zowel posts als tijden een Live Video’s. Een tijdje geleden werd ook al bekend dat het platform hulp gaat bieden bij drugs gerelateerde tags. Lekker bezig, Instagram!

Instagram
Instagram

Vertrouw je Facebook?

Een vraag die centraal staat bij de introductie van Facebook Portal. Portal is een videochat-apparaat om te videobellen met vrienden en familie. Zo zit er een functie in het apparaat die ‘actie’ kan volgen en filmen zodra je aan het videobellen bent. Daarnaast zit er een functie in die achtergrondgeluiden moet wegfilteren. Een luxe versie van FaceTime en Skype dus! Op Portal kan overigens ook een hele hoop niet: zo kun je niet op Facebook en niet chatten via Messenger. Ook kun je niet op YouTube of Instagram en is er geen webbrowser ingebouwd. Toch enthousiast? Het komt uiteindelijk neer op vertrouwen. Vertrouw je Facebook - ondanks de vele datalekken - dat het alleen luistert of meekijkt als het apparaat is geactiveerd? Lastige kwestie!

Facebook Portal
Facebook Portal

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie