Videobellen met celebs op Facebook en praten in Spaces op Twitter

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #Lekkersociaal

Nieuwe edit-tools voor Reels en Stories ✂️

Instagram daagt je uit om je creativiteit los te laten op Reels en Stories door de nieuwe functies te gebruiken die de app heeft toegevoegd. Zo krijg je nu bij Reels de optie om een ‘Audio Mix’ of ‘Voice-over’ toe te voegen. Hiermee wordt het dus mogelijk om meer audiotracks toe te voegen aan jouw filmpjes en je kan het geluid beter en mooier mixen.

Verder wordt er aan Stories de functie ‘Photobooth’ toegevoegd. Met deze tool worden er meerdere foto’s achter elkaar gemaakt, net als in een photobooth-hokje. Ook wordt er een Color Filter-modus uitgerold waarmee je de intensiteit van een filter kan bepalen die je toepast op de foto of video die je wil delen in jouw Story. 📸

Deze functies klinken misschien niet heel spannend, maar het zijn zeker leuke nieuwe tools die ervoor zorgen dat je nét wat creatiever kan zijn met jouw Reels en Stories.

Advertentie
advertisement
Reels

Tijd voor een Twitter-theekransje met Spaces 🗣

Vorige week maakten we al bekend dat Twitter een samenwerking met Squad aangaat om videobellen en screen-sharing via de app mogelijk te maken, maar Twitter is ook bezig met het testen van de functie Spaces. Dit zijn chatrooms waarin mensen op een gewone manier met elkaar kunnen praten. Met je stem dus.

Er is nog maar een kleine groep mensen die Spaces kunnen testen. Het zijn voornamelijk vrouwen en andere groepen mensen die sociale uitsluiting ervaren, want de bedoeling is dat deze mensen via Spaces met elkaar kunnen praten over de issues die zij ervaren.

Creators van een Space kunnen andere leden muten, rapporteren of blokkeren. Zo wordt er een veilige omgeving gecreëerd voor iedereen. Andere dingen die nog worden getest zijn bijvoorbeeld het delen van tweets in een Space, reageren met emoji’s en live spraaktranscriptie, oftewel directe ondertiteling van wat er wordt gezegd.

Zie jij jezelf al discussiëren in Space, of kies jij er liever voor om dit face to face te doen?

Twitter Spaces

Facetimen met celebs?

Facebook is bezig met het bouwen van een videotool waarmee mensen kunnen facetimen met content creators of beroemdheden. De tool heet Super en maakt het dus mogelijk voor creators, ondernemers en andere bekende personen om interactieve live events te hosten.

Maar voor niks gaat de zon op. Kijkers kunnen bijvoorbeeld betalen om de creators digitale kadootjes te geven, maar ook om met de creators in beeld te komen zodat ze vragen kunnen stellen of een digitale selfie kunnen maken. Creators van een livestream kunnen zelf ook merchandise of andere spullen verkopen.

Super is natuurlijk een reactie op de pandemie. Veel beroemdheden zoeken namelijk toch naar alternatieven om in contact te komen met hun fans. Voorlopig bevindt deze tool zich nog in de testfase, maar stay tuned!

Is that even Reel?!

Dat veel social platformen druk uitoefenen op TikTok is geen geheim. Instagram heeft Reels, Youtube heeft Shorts, Snapchat heeft Spotlight en vorige week lieten we weten dat Facebook bezig was met het ontwikkelen van Collab. Wat kunnen we nog meer verwachten rondom de battle der korte videos? 🥊

De laatste update van deze battle is een hele interessante: Reels is binnenkort namelijk naast Collab óók te bewonderen op Facebook. De korte video's zijn zowel te zien op de News Feed als op Facebook Watch.

Deze nieuwe update geeft de mogelijkheid om jouw Reels een flinke boost te geven. Met over de biljoen gebruikers heeft Facebook natuurlijk een veel groter publiek dan Instagram. We hoeven jou dan ook niet te vertellen dat dit een positief effect heeft op de ‘Reels exposure’ en de hoeveelheid ‘Reels creators’. 📈

Maar we zien echter nog wel wat beren op de weg… Er is namelijk een aanklacht ingediend tegen Facebook aangezien de app gekoppeld is aan Instagram en WhatsApp en volgens het FTC (Federal Trade Commission) zorgt dit voor een monopolie. In het ergste geval moet Facebook de social media platformen splitsen en stoppen de collaborations.

Maar niet getreurd, want zover is het nog niet. Voor nu kunnen we in ieder geval nog even toekijken of Reels de nieuwe rising star gaat zijn op Facebook! 🌟

AR you ready for 2021?! 🤩

Het afgelopen jaar hebben we veel ontwikkelingen op het gebied van AR voorbij zien komen en de voorspelling is dat de focus op AR-filters in 2021 nóg groter gaat worden, vooral op Snapchat. Vorige week vond het online AR-festival van Snap al plaats waarin de hoogtepuntjes van het afgelopen jaar centraal stonden.

Zo werden er in 2020 meerdere Try-on AR-filters gelanceerd, maar ook 3D Body Scans en de veelbesproken AR City Painter mogen niet ontbreken in de hoogtepunten. De verwachtingen voor 2021 zijn dus hooggespannen en daarom zet Snapchat een AR creator fund van $3,5 miljoen opzij om dit te ondersteunen.

Het is dus zeker de moeite waard om je als bedrijf te verdiepen in AR, mocht je dit nog niet hebben gedaan. Laat je vooral inspireren door Snap’s meest succesvolle AR-campagnes van 2020. Zo kan ook jij met een knallende AR-campagne het jaar aftrappen! 💥

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie