Tracks & Sync of the month

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam iedere maand een selectie van nieuwe muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand zullen wij een (terug)blik werpen op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze allereerste Tracks of the Month!

The Call // Pepsi Super Bowl LVI Halftime Show OFFICIAL TRAILER
Songs: 'Rap God', 'The Next Episode', 'Family Affair', 'HUMBLE', 'Still D.R.E.' & 'California Love'
Artists: Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Dr. Dre & zelfs een fragment van 2Pac.
Startdatum: 20 januari 2022

Hoewel we nu eigenlijk terugkijken op de maand februari, beginnen we met een kleine valse start. Bovenstaande commercial was namelijk eind januari al online, maar gezien de gigantische star quality én de verwijzing naar een evenement dat pas 14 februari plaatsvond, konden we deze niet achterwege laten in onze terugblik.

Voor wie het gemist heeft: Eminem, Dr. Dre en Snoop Dogg waren vorige maand dé headliners van de Pepsi Super Bowl Halftime Show. Durven wij te zeggen dat de "pauze show" het sportevenement zelf - waar het eigenlijk om draait - van de troon heeft gestoten? Na bijna 7 decennia aan shows van artiesten als Stevie Wonder, Ella Fitzgerald, James Brown, Beyoncé en Michael Jackson...durven wij dit wel, ja. Waar we het onfortuinlijk (of geplande?) iconische moment dat Justin Timberlake tijdens de Halftime Show Janet Jackson’s borst ontblootte, nooit zullen vergeten, was deze gastenlijst er eentje voor in de geschiedenisboeken.

Terug naar de commercial. Deze muzikale en filmische aankondiging is geregisseerd door F. Gary Gray, een bekende naam in de hip hop, met videoclips van artiesten als Outkast, Jay-Z en Dr. Dre op zijn naam. Niet vreemd dus dat hij deze beelden met laatstgenoemde, Eminem, Mary J. Blige, Snoop Dogg én Kendrick Lamar voor zijn rekening mocht nemen. Voeg daar nog 50 Cent en Anderson.Paak aan toe en je hebt de volledige line-up van de uiteindelijke verrassingsshow. Voor zowel de medleys uit de commercial als uit de show was music director Adam Blackstone verantwoordelijk - die naast samenwerkingen met ongeveer elke muzikale grootheid uit het eind van de vorige eeuw, momenteel samenwerkt met Nicki Minaj en Justin Timberlake. 

Ben je nu benieuwd geworden naar de hele show? Bekijk hem dan hier.

Kungs - Clap Your Hands

De Franse Producer Kungs brak door met 'This Girl', waarin hij de originele track van het Australische funk trio 'Cookin' On 3 Burners' in een nieuw jasje had gestoken. Inmiddels heeft 'This Girl' meer dan 6 miljard streams en is hij te horen in meerdere reclames. Voor 'Clap Your Hands' past hij dezelfde truc toe op 'Happy Song' van Baby's Gang (1985). Niet zonder succes, want sinds de release 2 weken geleden tikt de dance-meets-disco track al bijna de 2 miljoen streams aan. 

Kernwoorden: disco, 80s, dance, feel-good

De Staat - Who's Gonna Be The Goat?

De Nederlandse rockband De Staat heeft inmiddels een eigen sound gecreëerd die je herkent uit duizenden. Toch zit de edgy muziek doorgaans ook vol stilistische contrasten, waardoor het breed inzetbaar is en er niet één soort luisteraar aan vast te pinnen valt. De band is eerder o.a. gefeatured in de trailer voor de PlayStation game Just Cause 3.

Kernwoorden: hard, stoer, duister, speels

ROSALÍA - SAOKO

Na een traditionele "bachata" track in samenwerking met niemand minder dan The Weeknd, neemt de muziek van de Catalaanse ROSALÍA een onverwachte wending met haar industriële, lichtelijk futuristische sound op 'SAOKO'. Maar wel van het soort waar je niet op stil kunt blijven zitten. ROSALÍA was eerder te horen én te zien in een Nike commercial ('Make Your Future').

Kernwoorden: experimenteel, reggaeton, mysterieus, dansbaar, aanstekelijk

Rex Orange County - AMAZING

Tweede single afkomstig van het aankomende album van Britse singer-songwriter Alexander O'Connor, beter bekend als Rex Orange County. De jonge bedroom pop muzikant was eerder al te horen in een Nestlé commercial met de track 'Loving Is Easy', die hij schreef samen met Benny Sings.

Kernwoorden: lichtvoetig, positief, jeugdig, toegankelijk

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →