Tracks & Sync of the month

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam iedere maand een selectie van nieuwe muziek die recent is uitgekomen.

Lil Nas-X – Montero | Ombré Leather Parfum | Tom Ford

Lil Nas-X weet vanaf het begin van zijn internationale carrière de gemoederen nu en dan goed op te schudden. Zo ook met 'Montero', waarmee Lil Nas-X tumult veroorzaakte met de videoclip waarin hij als een soort duivel paaldansend het hellevuur in glijdt. Daarmee heeft Lil Nas-X zowaar een extra kleur toegevoegd aan de regenboog.

Interessant is de keuze voor deze Tom Ford ad daarom zeker te noemen.

Interessant, maar wellicht niet zo gek, als je je beseft dat Montero country-eske nuances bevat en Lil Nas-X met de hit ‘Old Town Road’ featuring cowboy Billy Ray Cyrus geïntroduceerd werd als verkondiger van het nieuwe genre ‘Country-Hop’.

Zoek je een belichaming van een parfum met toetsen van leer, dan is dat… jawel: een cowboy. Zo zie je maar, muziek en advertising kunnen op die manier tot aangename verrassingen leiden.

FINNEAS - Naked

Finneas is de maan van de ster, tevens zijn zus, Billie Eilish en waarschijnlijk een van de weinigen op moeder aarde die van een tandartsboor en een verkeerslicht een verslavende beat kan maken. Billie en Finneas hebben daarnaast the sync-of-a-lifetime gescoord met ‘No Time To Die’; de titeltrack van de laatste James Bond film. Het duo heeft daarmee de énige Oscar waar de film voor genomineerd was, binnengesleept.

Ondertussen blijft Finneas ook voor zijn eigen repertoire produceren: zijn allernieuwste single Naked is 25 maart uitgebracht.

Keywords: laid-back, electronic, pop

The Killers, Lucius – The Getting By II

The Killers zijn inmiddels een zeer gerenommeerde band met hits op hun naam als ‘Mr. Brightside’, ‘Human’ en ‘Somebody Told Me’. Het is al even geleden sinds The Killers, met dank aan de ‘Courage’ campagne van NIKE, hét geluid waren van de Olympische Spelen in 2008

Met ‘The Getting By II’ zijn ze een samenwerking aangegaan met indiepop-kwartet Lucius. De sound? Een hoog jaren ‘80 gehalte met een flinke dosis Springsteen.

Kernwoorden: uptempo, 80’s, happy

Froukje & S10 – Zonder Gezicht

Waarschijnlijk zijn het de snelst rijzende talenten van het moment. Zowel Froukje als S10 hebben een 3FM award op zak en S10 heeft de eervolle taak toebedeeld gekregen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. 

De NS had een vooruitziende blik: voor de NS campagne ‘Waar ga jij naartoe vandaag?’ schreef Froukje de track ‘Morgen is het weer vandaag’, bovendien was ze zelf te zien in de film.

‘Zonder Gezicht’ was al te beluisteren op de tweede EP van Froukje: Uitzinnig, maar is nu dus ook als single uitgebracht.

Kernwoorden: dark, electronic

Florence and the Machine – King

‘Flo’, zoals ze vaak liefkozend genoemd wordt, draait inmiddels al een decennium mee. De band (Florence is niet alleen) is bekend geworden met hun versie van ‘You’ve Got The Love’ (origineel van Candi Staton) die te horen was in meerdere syncs, waaronder: de BBC, de Formule 1, MasterChef Australia en de Britse sitcom Gavin & Stacey.

Ook de filmwereld is fan van Florence and the Machine. Zo was ‘Over The Love’ te horen in The Great Gatsby en werd ‘Breath of Life’ in Snow White and the Huntsman gebruikt.

‘King’ is weer Florence and the Machine zoals je dat gewend bent: eigenzinnig met een psychedelisch randje. 

Kernwoorden: rock, electronic pop

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →