Inzending Buma Music in Media Awards 2022 geopend

Wie volgen onder andere Snelle, HAEVN en Rutger Reinders op en maakten de beste mediamuziek in 2021?

Snelle winnaar van Beste Originele Compositie in Reclame, Haevn wint award Beste Sync in Reclame.
Buma Music in Media Awards 2021 

Adverteerders, bureaus, componisten, muzikanten, uitgevers, producers en regisseurs kunnen hun werk uit 2021 insturen om kans te maken op een Buma Music in Media Awards 2022. Buma Music in Motion bekroont jaarlijks de beste muziek van het afgelopen jaar in film, televisie, radio, documentaire, reclame, podcasts en andere media. Inzenden kan tot 24 januari. 

De Buma Music in Media Awards worden voor de vijfde keer uitgereikt. Als onderdeel van Buma Music in Motion zijn het dé prijzen voor het creatieve gebruik van muziek in media. Onder de winnaars van vorig jaar zijn onder meer HAEVN (Beste Sync in Reclame), Snelle (Beste Originele Compositie in Reclame), Rutger Reinders (Beste Originele Compositie in Televisieseries) en Thijs de Vlieger en Lavinia Meijer (Beste Originele Compositie in Experience) te vinden.

Advertentie
advertisement

Er zijn twaalf categorieën, waarbij de categorie Beste Originele Compositie in Trailers jaarlijks wordt afgewisseld met de categorie Beste Originele Compositie in Videogames en VR (die in 2021 is uitgereikt). Daarnaast wordt de BMIM New Talent Award uitgereikt aan het grootste talent van het afgelopen jaar. De categorieën zijn:

 1. Beste Originele Compositie in Film
 2. Beste Originele Compositie in Korte Film
 3. Beste Originele Compositie in Documentaire
 4. Beste Originele Compositie in Televisieseries
 5. Beste Originele Compositie in Reclame
 6. Beste Sync in Reclame
 7. Beste Originele Compositie in Trailers
 8. Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Videogames)
 9. Beste Podcast- en Radiovormgeving
 10. Beste Originele Compositie in Podcasts
 11. Beste Televisievormgeving
 12. Beste Originele Compositie Experience
 13. Buma Music in Motion New Talent Award

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren en aan de voorwaarden voldoen worden vanaf nu aangemoedigd hun beste werken uit 2021 in te zenden via de online inschrijfformulieren om kans te maken op een Buma Award. 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale uitreiking in de derde week van april 2022. Een jury van professionals uit verschillende vakgebieden in media zal de winnaars kiezen.

Advertentie