Track & Trace: Faye van Buren

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. In deze serie nemen we een kijkje in de platenkasten van het Amp.Amsterdam team.

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. Eén kijkje in een platenkast en je weet wie iemand is. Bij het team van Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company stroomt muziek door de aderen. Dus hoe leer je ons beter kennen, dan door een blik in onze digitale platenkasten? 

In deze vijftiende en voorlopig laatste editie praten we met Faye van Buren, Junior Project Manager bij Amp.Amsterdam. Voor haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schreef ze een thesis over sonic branding. Op eigen verzoek ging ze stagelopen bij het bedrijf dat ze leerde kennen via de research voor haar thesis: Amp.Amsterdam. Kersvers afgestudeerd is ze nu Junior Product Manager en het nieuwste lid van team Amp.Amsterdam.

Track & Trace: een serie over liefde voor muziek.

“Ik heb voor alles een playlist. Zo heb ik een playlist voor wanneer ik niet in slaap kan vallen, een voor wanneer het koud is buiten en ik lekker binnen zit en eentje voor op de fiets. Elk moment van de dag heeft een andere sfeer. Ik vind het leuk daar bijpassende soundtracks voor te maken en deze te hypen bij mijn vriendinnen. Bij een ondergaande zon hoort bijvoorbeeld Ottolenghi van Loyle Carner. Mijn playlist voor Amp.Amsterdam bestaat uit een combinatie van al mijn favorieten, waaronder een aantal artiesten waar ik echt fan van ben; Bon Iver, Fleetwood Mac en Billie Eilish bijvoorbeeld. Dat ik fan wordt van iemand en alles over die persoon wil weten, gaat in fases. Zo raakte ik helemaal invested in Fleetwood Mac door tv-serie Daisy Jones & The Six. Eerder had ik hetzelfde met Beyoncé, aangestoken door mijn moeder en drie jaar oudere zus. Die zijn fan. 

Dat ik in de muziekwereld terecht zou komen, lag niet voor de hand. Mijn vader heeft weliswaar een heel uitgebreide platencollectie en samen plaatjes draaien is echt een activiteit thuis, maar bij ons thuis speelde sport een grotere rol. Mijn broer Mick is professioneel voetballer en speelt bij Slavia Praag, mijn zus speelde handbal in de Duitse Bundesliga en mijn opa Theo Laseroms heeft met Feyenoord zelfs nog de Europa Cup 1 gewonnen. Ik was juist meer met muziek bezig; ik kreeg pianoles, leerde mijzelf gitaar spelen en zong later in de huisband van mijn studentenvereniging T.S.C. Olof. Naast zelfgeschreven liedjes speelden we nummers waar mensen lekker op konden feesten, zoals Piano Man, Brabant en Shut Up and Dance. Net als Joost (directeur Amp.Amsterdam) en Guus Meeuwis deden wij mee aan het AHC Songfestival voor studentenbands. In navolging van Guus wonnen wij die ook. 

ahcsongfestival
faye

Dat ik iets met muziek zou gaan doen, wist ik al toen ik ging studeren. Eerst heb ik twee jaar Communication, International Event, Music & Entertainment Studies gedaan. Dat vond ik niet uitdagend genoeg, dus ben ik overgestapt naar de universiteit. Daar miste ik het creatieve aspect, reden dat ik mij voor mijn thesis op sonic branding heb gericht. Ik wilde zelf op stage, al was dat niet vereist voor mijn opleiding. Door mijn thesis leerde ik Amp.Amsterdam kennen. Het was mooi om hier de theorie in de praktijk te zien. Theorie blijft soms wat vaag, nu zag ik in de praktijk hoe het daadwerkelijk gaat. Hoe vertaal je merkwaarden naar auditieve waarden? Bij het sonic branding traject voor NOC*NSF zag ik met eigen ogen hoe zij TeamNL zagen. Vervolgens ga je daar muziek bij maken en kijken wat aansluit bij wat zij voelen. Dat het resultaat straks op tv is nadat je het vanaf het begin hebt zien ontstaan, vind ik heel bijzonder. 

Mijn stageperiode vond ik heel leuk en leerzaam, ik had elke dag zin om naar kantoor te gaan. Voor mijn stageopdracht heb ik gekeken naar wat sonic branding op de internationale markt kan betekenen. Ook heb ik de PR, marketing en social media van Amp.Amsterdam gedaan en meegekeken bij de andere project managers. Elk project is anders en vraagt om een andere aanpak en planning. Sinds 1 augustus mag ik mijzelf Junior Product Manager bij Amp.Amsterdam noemen. Daar ben ik heel blij mee. Mijn handen jeuken om mijn eigen projecten op te pakken.”

Beluister al Faye's favoriete nummers:

 

overons

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →