Track & Trace: een serie over liefde voor muziek

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. In deze serie nemen we een kijkje in de platenkasten van het Amp.Amsterdam team.

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. Eén kijkje in een platenkast en je weet wie iemand is. Bij het team van Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company stroomt muziek door de aderen. Dus hoe leer je ons beter kennen, dan door een blik in onze digitale platenkasten?

In deze tweede editie praten we met Sindy Kuipers, Studio & Project Manager bij Amp.Amsterdam. Haar liefde voor muziek komt het best tot uiting in dansen, op festivals en in de club. Track & Trace: een nieuwe serie over liefde voor muziek.

Toen ik oud genoeg was om uit te gaan ontdekte ik de Soul Kitchen, Richter en de RoXY in Amsterdam. Het was een bijzondere tijd, waarin ik zonder te stoppen danste tot het ochtendgloren. De RoXY betekende mijn eerste aanraking met dancemuziek. Dansen vind ik nog steeds heerlijk.
Sindy Kuipers

Als kind ben ik thuis opgegroeid met klassieke muziek. Ik zat op blokfluit- en pianoles, compleet met solfège en ging naar muziek kampen. Ik bleek talent te hebben, het conservatorium was wellicht een mogelijkheid maar helaas oefende ik niet of nauwelijks. Een vriendinnetje, dat ook les had, is daar wel beland. Ik was later meer van de soul, Diana Ross, The Jackson 5 en Earth, Wind & Fire. Het ritme en het gevoel van soul muziek maakt mij vrolijk, dan kan ik niet meer stilzitten. Dan wil ik dansen, daar word ik heel blij van. Zo zat ik als tiener op jazzballet en danste ik in kleine voorstellingen op de balletschool.

 

 

 

Toen ik oud genoeg was om uit te gaan ontdekte ik de Soul Kitchen, Richter en de RoXY in Amsterdam. Het was een bijzondere tijd, waarin ik zonder te stoppen danste tot het ochtendgloren. De RoXY betekende mijn eerste aanraking met dancemuziek. Dansen vind ik nog steeds heerlijk. Niet meer in de clubs, maar op festivals. Zo ga ik met een groep vrienden naar dancefeesten en -festivals als A Day at the Park en Flying Dutch. Ik geniet niet alleen van de muziek, maar ook van de saamhorigheid, sfeer en het feit dat het buiten is. Zo heb ik ook Oliver Heldens zien draaien. Zijn muziek heeft een zekere mate van muzikaliteit die mij aanspreekt. Er zit altijd een lekker ritme in en heeft een goede climax.

 

Ik ben niet van de muziek feitjes. Ik ken en herken veel muziek maar namen van de artiesten…. die weet ik dan vaak niet. Muziek moet me raken. Dat kan zijn door het heerlijke ritme of de sfeer van bijvoorbeeld een Braziliaans of Italiaans nummer. Die muziek brengt mij direct naar andere plaatsen. Op o.a. Italiaanse muziek ben ik echt verliefd. Het land, de cultuur, de taal...ik spreek het zelf ook redelijk. Niet alleen omdat ik snel talen oppik, maar ook omdat ik er vaak geweest ben. Zo belandde ik ooit in Italië bij concerten van Riccardo Cocciante en Antonello Venditti. We waren de enige niet-Italianen.

 

Tegenwoordig neem ik zelf regelmatig mijn dochter mee naar een concert. Zo hebben we samen o.a. Lady Gaga, Rihanna en Angie Stone gezien. Ook neem ik haar graag mee naar klassieke balletvoorstellingen. Het Zwanenmeer en de Notenkraker moet je een keer in je leven gezien hebben.
 

De laatste jaren trek ik weer meer naar de klassieke muziek. De emotionele werking van muziek wordt vaak onderschat. Het voegt een extra laag toe qua beleving. Kijk maar eens een horrorfilm zonder geluid. Dat is niet eng meer. Dankzij mijn werk bij Amp.Amsterdam ben ik mij ook meer bewust geworden van de emotionele werking en toegevoegde waarde van muziek bij beeld en wat muziek met je doet.

 

Beluister al Sindy haar favoriete tracks:

 

Op de hoogte blijven over nieuwe muziek? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Meer weten over wat muziek & geluid kunnen beteken voor jouw merk? Mail dan naar Maurice.

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →