Tracks & Sync Of The Month met Martin Garrix, Krezip en Louane

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

Quick Share the holidays with Galaxy | Samsung
Song: If I Can Dream
Artiest: Agency Re-Recording (geschreven door Walter Earl Brown)
Startdatum: 10 november 2022

 

 

Wanneer de feestdagen naderen, schieten de hartverwarmende reclames als paddestoelen uit de grond. Iedereen wil graag de juiste gevoelige snaar raken, om te laten zien dat zij hun hart óók op de juiste plek hebben zitten. We zijn immers allemaal mens, en hebben allemaal behoefte aan extra (emotionele) warmte in de koudste periode van het jaar. In de Samsung Galaxy commercial van vorige maand, volgen we twee kinderen die via technologie nader tot elkaar komen - met aan het einde een letterlijk resultaat.

Het lied ‘If I Can Dream’ is oorspronkelijk bekend geworden in de uitvoering van Elvis, wiens versie eerder ook al te horen is geweest in verschillende commercials. Vanzelfsprekend maakt de track ook onderdeel uit van de recente ‘ELVIS’ film soundtrack - in een modern jasje gegoten door Eurovisie Songfestival winnaar Måneskin.

 

Krezip - Let Me Go Home

De Nederlandse pop/rock formatie Krezip is na een pauze van ruim een decennium weer helemaal terug van weggeweest, alsof het nooit anders was. Krezips comeback single ‘Lost Without You’ was vorig jaar te horen in een LU reclame, de recente single ‘You Are Not Alone’ maakt onderdeel uit van de film ‘Soof 3’ en frontvrouw Jacqueline Govaert heeft de muziek voor de ontroerende eindejaarscampagne van de Staatsloterij verzorgd. ‘Let Me Go Home’ was overigens ook al te horen in Soof 3, maar is (nog) niet commercieel ingezet.

(Sub)genre: Mellow Pop

 

Louane - Le bateau coule

De carrière van de Franse zangeres en actrice Louane Emera startte in 2013, toen ze meedeed aan ‘The Voice’. Tijdens haar deelname werd ze opgemerkt door de regisseur Éric Lartigau, die haar de hoofdrol gaf in zijn film ‘La Famille Bélier’, waar ze vervolgens een César (beste jong vrouwelijk talent) én een Prix Lumières (meest veelbelovende actrice) voor won.

Als actrice speelde ze sindsdien onder meer een rol in de Honor 8 x Louane commercial en als artiest was ze te horen op de officiële soundtrack van de ‘Pokémon’ film uit 2021. Haar nieuwste album ‘Sentiments’ staat vol met romantische parels, waaronder ‘Le bateau coule’, die aan iedere liefdesscène een extra dimensie zou kunnen geven.

(Sub)genre: French Pop

Martin Garrix, JVKE - Hero

Samen met de Amerikaanse singer-songwriter JVKE (Jacob Lawson) heeft Martin Garrix het nummer ‘Hero’ uitgebracht, speciaal voor de nieuwe game MARVEL SNAP. Terwijl Martin Garrix inmiddels al een oude rot is in het vak en vele syncs en partnerships (o.a. AXE, JBL, 7UP)  op zijn naam heeft staan, is JVKE nog relatief nieuw - hij is “pas” in 2020 doorgebroken dankzij zijn viral TikTok video’s.

Qua muziekstijl zijn we iets anders gewend van Garrix, maar voor deze powergame hebben de mannen een heuse powersong gemaakt.

(Sub)genre: Pop, Future Bass

 

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

-

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →