Tracks & Sync Of The Month met Sam Smith, Dave Matthews Band en Joesef

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company iedere maand een selectie van nieuwe muziek.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

 

The Night is Ours - Yves Saint Laurent

Song: Moth To A Flame
Artist: Swedish House Mafia, The Weeknd
Startdatum: 5 januari 2023

Yves Saint Laurent Black Opium - The Night Is Ours

Als de titel van de gekozen song iets zegt over de kracht van de Black Opium parfum, belooft het een succesvolle campagne te worden. In ‘Moth To A Flame’ van Swedish House Mafia en The Weeknd zijn Abel Tesfaye’s (The Weeknd's echte naam) mysterieuze en soulvolle vocalen te horen die perfect passen bij het “edgy” en elegante imago van Yves Saint Laurent. Aangezien de Canadese zanger ook in de vorige YSL Opium reclame te horen was met zijn single ‘The Hills’, was deze samenwerking geen verrassing. 

De reclame is geregisseerd door Anton Tammi, een Finse filmproducent, bekend geworden met zijn surrealistische, droomachtige videoclips. Ook voor The Weeknd is Tammi geen vreemde, hij heeft namelijk zijn videoclips voor ‘Blinding Lights’ en ‘Heartless’ geregisseerd.

Sam Smith - Gloria

De muziek van Sam Smith is vaker terug te horen in commercials, films en series. Zo heeft Smith samengewerkt met Apple in een campagne voor Airpods, en was het lied ‘Promises’ (met Calvin Harris) anderhalf jaar geleden te horen in een BMW X3 reclame. Maar één van de hoogtepunten uit diens carrière moet toch wel het schrijven van de titelsong ‘Writing’s On The Wall’ voor de James Bond film ‘Spectre’ zijn geweest, waar Smith in 2016 een Oscar mee won. 

Smith is in de afgelopen jaren een inspiratie geworden voor mensen in de LHBTIQ+ community, en heeft gelijkheid hoog in het vaandel staan, wat een terugkerend thema is op het album ‘Gloria’. Het hymnische en a capella titelnummer is samen met een volledig kerkkoor opgenomen in de kerk die Smith als kind bezocht

Kernwoorden: A capella, melancholisch, spiritueel

Dave Matthews Band - Madman's Eyes

Sommige bands zullen we voor altijd overal terug blijven horen, Dave Matthews Band is hier het perfecte voorbeeld van. Ze brengen sinds 1991 al muziek uit en hebben inmiddels meer dan 20 miljoen albums verkocht. In films en series zijn ze dan ook niet minder populair. Zo zijn hun hits te horen in ‘The Matrix Reloaded’, ‘Scream 2’, ‘House’, ‘The Simpsons’ en zelfs in de 2017 film ‘Lady Bird’ wordt hun 1997 single ‘Crash into Me’ gespeeld. Wie weet, misschien wordt hun nieuwste, verrassend harde, single ‘Madman’s Eyes’ over 20 jaar ook nog wel gebruikt voor de nieuwste films!

Kernwoorden: Onheilspellend, Rock, heavy

Joesef - Moment

De Schotse singer-songwriter Joesef bracht afgelopen maand zijn debuutalbum ‘Permanent Damage’ uit. Zijn introductie aan de wereld van sync begon met het bemachtigen van een plek op de ‘Fifa 21’ soundtrack met ‘Does It Make You Feel Good’. Tegenwoordig hoor je Joesef steeds vaker voorbij komen, zo ook tijdens het derde seizoen van de serie ‘Emily in Paris’ met ‘It’s Been a Little Heavy Lately’. 

Het is makkelijk om op te gaan in Joesefs nieuwe single ‘Moment’, door de upbeat, vrolijke vibe. Maar als je goed luistert naar de tekst, kan het een andere snaar raken en blijkt de catchy melodie een hard contrast met de pijnlijke realiteit waar hij over zingt. 

Kernwoorden: Dream pop, aanstekelijk, liefde

Luude, Issey Cross, Moby - Oh My

In de jaren ‘90 was Moby een “household name”, maar toen zijn nieuwste album ‘Play’ in 1999 niet van de grond kwam, leken zijn hoogtijdagen voorbij. De oplossing: licensing. Moby besloot zijn nummers vrij te geven voor commercieel gebruik met als gevolg een nummer 1 album binnen een tijdsbestek van een jaar. Zijn nummers zijn sindsdien gebruikt in reclames van onder andere: Volkswagen Polo, Bosch en Nissan. De single ‘Porcelain’ is niet meer weg te denken uit de commerciële wereld. Zo wordt het vandaag de dag nog steeds veel gesynct en in nummers gesampled. Ook de Australische producer Luude en singer-songwriter Issey Cross hebben een fragment van Moby’s ‘Porcelain’ in hun nieuwe single ‘Oh My’ gebruikt. 

Fun fact: In de recente Giorgio Armani reclame hoor je A$AP Rocky’s ‘A$AP Forever (ft. Moby)’, wat wederom een voorbeeld is van de kracht van Moby's muziek.

Kernwoorden: Drum-'n-bass, uptempo, energiek

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

OverOns

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →