Tracks & Sync Of The Month met Stromae, Jack White en Bente

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

skeletons - easy life

Song: skeletons
Artist: easy life
Startdatum: 15 juli 2022

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat je als merk inclusief bent en rekening houdt met alle (sub)groepen, seksuele voorkeuren en genders. Met de slogan ‘Built for Whoever You Are’ benadrukt het automerk Kia dat zij alles behalve discriminerend zijn, en wordt dit met de enigszins absurdistische commercial voor de nieuwe Kia Soul naar het extreme getrokken: ook skeletten zijn welkom! Waarom ook niet?

De soundtrack van de commercial is het toepasselijke getitelde lied ‘skeletons’ van de Britse alternatieve indie band easy life. Deze track is afkomstig van easy life’s debuutalbum ‘life’s a beach’ en beleeft - zoals vaker het geval met syncs - sinds deze campagne weer een opleving in populariteit.

Bente - Stil Bij Mij

Song: Stil Bij Mij
Artist: Bente
Startdatum: 1 juli 2022

In de afgelopen edities van deze serie bespraken we steeds één reeds gesyncte track en vier tracks die wellicht interessant zouden kunnen zijn voor toekomstige commercials dan wel films/series. Deze maand gooien we het iets om en bespreken we twee syncs en vier “must hear” tracks. Naast de geestige Kia commercial, is er namelijk een héle andere (lokale) campagne van start gegaan met een ongelofelijk belangrijk doel en een adembenemende soundtrack: ‘Stil Bij Mij’. 

Voor deze “sluik” campagne, opgezet door de Vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen, is er met behulp van Amp.Amsterdam een artiestenkoppeling gemaakt, waarbij er speciaal voor dit concept een lied is geschreven - uiteindelijk door rising star Bente. Het doel van het lied is awareness creëren en het bespreekbaar maken van mentale problemen onder jongeren. De boodschap is duidelijk: schaam je er niet voor, doorbreek de taboes & praat erover! Neem een kijkje op 2k40.nl voor meer info over de campagne.

Stromae - Mon Amour (with Camila Cabello)

Dat de Belgische artiest Stromae helemaal terug is van weggeweest, kan niemand ontgaan zijn. Alhoewel het je misschien niet eens opgevallen is dat hij 6 jaar lang(!) verdwenen was uit de schijnwerpers... De populaire tracks van deze multi-getalenteerde artiest zijn namelijk regelmatig te horen in films en series, waaronder ‘Locke & Key’ en ‘The 100’. Ook is zijn muziek érg vaak gebruikt in talentenjachten zoals The Voice. Grappig genoeg maakt hij met zijn nieuwe single ‘Mon Amour (met Camila Cabello)’ weer een connectie met televisie, waarbij de videoclip één grote knipoog is naar populaire reality dating shows zoals ‘Love Island’.

Kernwoorden: zomer, exotisch, Latin

Polo & Pan - From a World To Another

Wie Polo & Pan zegt, zegt strand- of zwembad feest. De heren van dit Franse synth-pop duo zijn de ongekroonde koningen van ‘s zomerse house feesten. En dat is niet gek, hun muziek neemt je mee naar zwoele zomeravonden met een briesje vanuit de zoute zee en een zonsondergang, gevolgd door een lange nacht op blote voeten dansen. De muziek van dit duo is overigens niet alleen gewild op dit soort feesten, ook wat syncs betreft lust men er wel pap van. Zo was de single ‘Sprinkle’ te horen in een Apple Watch TV commercial (2015) en is hun muziek te horen in FIFA22. Echter, de grootste fans van Polo & Pan zijn serie makers en niet de minste: hitseries als ‘YOU’ en ‘Good Girls’ bijvoorbeeld gebruiken de aanstekelijke, tropische tracks van het duo maar al te graag. 

Kernwoorden: spacy, house, electronisch

Hailee Steinfeld, Anderson .Paak - Coast

Wat syncs betreft zijn deze twee artiesten samen bijna een grootmacht. 

De vocal skills van Hailee Steinfeld, die op 10-jarige leeftijd begon met haar acteercarrière, werden in de film ‘Pitch Perfect 2’ (2015) ontdekt. Binnen no-time werkte dit talent met grote namen als Shawn Mendes, Machine Gun Kelly, MNEK, Alesso en Julia Michaels. Als rising-popster met een acteercarrière is een link voor een soundtrack natuurlijk zo gemaakt. In 2018 werd ‘Capital Letters’ gereleased: de soundtrack van het derde deel van de Fifty Shades trilogie.  De samenwerkingen van Anderson . Paak zijn allang niet meer op twee handen te tellen. Van Christina Aguilera tot Snoop Dogg en van Kendrick Lamar tot Bruno Mars. Een aantrekkelijke artiest dus om te syncen. Zo dacht Apple er ook over. De single “It’s Over” vormde de soundtrack om de HomePod mee te promoten. In de commercial is overigens ruimte voor nog een ster: FKA Twigs, die danst op de muziek van Anderson .Paak. De single werd later nog eens gebruikt in de playlist van de game Forza Horizon 4. 2018 Was voor zowel Steinfeld als .Paak een goed jaar wat syncs betreft, dus who knows wat ‘Coast’ voor hen beiden in petto heeft. 

Kernwoorden: uptempo, zomers

 

Jack White - A Tip From You To Me

Jack White heeft als artiest geen introductie meer nodig. De White Stripes frontman heeft met de single ‘Seven Nation Army’ geschiedenis geschreven; de iconische videoclip en natuurlijk de herkenbare baslijn die ‘rent free’ in ieders hoofd verblijft. Niet gek dus dat deze track in ontelbare commercials te horen is, waaronder  Samsung Galaxy ,Beats, en in verschillende Games … 

Maar, kers op de taart van welke artiest dan ook is natuurlijk het mogen uitvoeren van de soundtrack van een James Bond film. In het geval van Jack White is dat ‘Another Way To Die’, voor de Bond-film Quantum of Solace uit 2008, waarbij hij samenwerkte met een minstens zo iconische artiest: R&B Zangeres Alicia Keys.

Kernwoorden: blues, piano

 

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →