Achter de schermen van Wisseloord

Vorig jaar bevonden Lotto, Selmore en Amp.Amsterdam zich in de roemruchte Wisseloord studio’s voor de opname voor een bijzonder project.

De volkse Lotto-miljonair Nico en zijn vrienden
Selmore

Iets meer dan een jaar geleden bevonden Lotto, Selmore en Amp.Amsterdam zich in de roemruchte Wisseloord studio’s voor de opname van een bijzonder project. Omdat de commercial nu weer op TV te zien is kijken we graag even terug

In juni 2021 kwam de vraag van reclamebureau Selmore of wij voor de nieuwe Lotto campagne, de juiste muziek konden vinden. De briefing was duidelijk: Het liefste een klassieke crooner track die bij het supergrappige script zou passen. Klassieke crooner tracks - denk aan Frank Sinatra of Bobby Darin - zijn evenwel erg kostbaar. Nu schrijft en produceert team Amp.Amsterdam heel graag originele liedjes, en los van financiële overwegingen, is er ook creatief gezien veel voor te zeggen om zowel in muziek als tekst de vrije hand te hebben; zo heb je tenminste de kans om iets te creëren dat écht bij de film past. Met inspirerende input van Diederick Hillenius (CD Selmore) schreven wij een eerste schets van wat later ‘Miami Vibe’ zou worden. Die titel was overigens losjes ontleend aan een krantenkop in de Zaanstreek, alwaar de commercial - met meerdere ronddrijvende superjachten - was geschoten: ‘Miami Toestanden op de Zaanse Plassen’. 

Een tof liedje schrijven is één ding, het uiteindelijk laten klinken en voelen als een echte jaren ‘50 crooner track is een tweede. De zoektocht naar een big band was vrij eenvoudig: Veel beter dan Sven Hammond en zijn big band wordt het niet, en Sven had er gelukkig zin in. Samen met Sven en zijn arrangeur Niek hebben we ‘That Miami Vibe’ vertaald naar een state-of-the-art big band versie. De perfecte hedendaagse crooner vonden we in de onvolprezen Paul van Kessel, en in Wisseloord studio 1 namen we hem op met een 22-koppige big band, in aanwezigheid van Selmore en het Lotto team. Catch That Miami Vibe!

 

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →