Shoppers bereiken, begrijpen en bewegen met de 6 labels van Effective Media & Marketing

Effective Media & Marketing is de nieuwe one-stop-shop binnen FMCG en retail.

Gespecialiseerd in het realiseren van awareness, activatie en penetratie, waarbij klantidentificatie, opvolging en slimme insights centraal staan.

“Wij bieden uniek bereik, gekoppeld aan unieke, innovatieve dataproducten, marketingtools en toepassingen, specifiek ontwikkeld voor fast-movers.”, vertelt Valentijn Bras, CEO van Effective Media en Marketing (EMM). “Hiermee helpen wij A-merken, fabrikanten, retailers en bureaus om het koopgedrag van kopers te begrijpen en geïdentificeerde categoriekopers te bewegen richting een aankoop”. 

Onder de paraplu van EMM vallen 6 inhouse labels, die ieder gespecialiseerd zijn in een deel van de customer journey voor FMCG en retail. Databedrijf Hiiper, Chatback Company (slimme chatbot tooling), ASK-Opinions (panelonderzoek), Effective Promotions (sampling, beurzen, evenementen en fieldmarketingservices) WePackIt (displays, repacking, distributie & fullfilmentservices) en Scoupy. Laatstgenoemde is met meer dan 1 miljoen actieve accounts het grootste cashback- en shopper-marketing platform voor FMCG in Nederland.

Retail-onafhankelijke shopper marketing

Bij Scoupy staan trial, activatie, penetratie en klantidentificatie centraal. Consumenten kunnen met de gratis app van Scoupy meedoen aan cashback-acties en spaarprogramma’s door het uploaden van een kassabon van een willekeurige supermarkt in Nederland. Ook verzorgt Scoupy kassasampling, waarmee unieke trial wordt geboden middels miljoenen samples op jaarbasis.

Bras: “Het unieke van Scoupy is dat kopers cross-retail geïdentificeerd, geclassificeerd en geanalyseerd kunnen worden. Uiteraard volledig AVG-proof. De technologie ontleedt haarfijn alle informatie op de ingestuurde (digitale) kassabonnen van gebruikers en classificeert deze voor unieke cross-retail insights.”

Intelligence met impact

Een prominente plek binnen het portfolio wordt ingenomen door Hiiper, het Shopper Data & Insights label van Effective Media & Marketing. EMM Data & Strategy Director Joep Smeets verruilde Albert Heijn Media Services (AHMS) om zich als partner aan te sluiten bij EMM en daar waardevolle dataproposities op te zetten, die aankoopdata koppelen aan geïdentificeerde consumenten.

Smeets: Onze database is uniek en omvat alle supermarktketens en drogisterij-merken in Nederland. Met retail- en kanaal-overstijgende shopperdata verkregen uit meer dan 200 miljoen kassabonregels en meer dan 50 miljoen opgegeven merkvoorkeuren, gekoppeld aan geïdentificeerde shoppers. En aangevuld met meer dan 500 duizend dagelijkse retail prijschecks. Hiiper biedt hiermee de combinatie van gedrag, context en profiel inzichten. Op een manier en een schaal die ook toepasbaar is voor data-gedreven merkgroei. Niet alleen begrijpen, maar dus ook bereiken én bewegen van je consument”.

Bras vervolgt: “Met dit portfolio van sterke en innovatieve labels, en meer dan 25 jaar ervaring binnen FMCG en retail, hebben we alles onder één dak voor het succesvol bereiken, begrijpen en bewegen van consumenten. We staan klaar om de markt te bedienen met data gedreven oplossingen en nieuwe samenwerkingen op op het gebied van kopers- en profieldata”.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.