Hoe gedragen first time mums zich tijdens de oriëntatie en aankoop?

Meer dan 75% van de moeders past hun koopgedrag voor baby- en kinderproducten aan vanwege de economie.

Een meerderheid van de moeders past hun koopgedrag in relatie tot producten voor hun baby of kind aan als gevolg van de huidige economische situatie (79 procent). Twee derde koopt goedkopere merken (66 procent) en ruim een kwart zegt minder geld uit te geven aan baby-of kinderproducten (27 procent). Dat blijkt uit de recentste editie van het First Time Mums onderzoek, de zevende keer dat DPG Media / Ouders van Nu en CHOICE Insights + Strategy voor dit doel samenwerkten.

Het  kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd onder bijna 3.000 vrouwen die zich voor de eerste keer bevinden in de levensfase van zwanger zijn of moeder zijn van een baby, dreumes of peuter. Hierdoor hebben we continu inzicht in de aankoopintenties en -criteria van deze (aanstaande) moeders met betrekking tot 34 productcategorieën voor baby's en jonge kinderen. Tevens brachten we het koopgedrag in kaart van relevante onderwerpen met betrekking tot financiën, werk, vakantie, voeding en duurzaamheid.  

Bekijk de infographic voor alle resultaten

Benieuwd naar de resultaten van het First Time Mums onderzoek? Download dan de infographic in dit artikel van Grow van DPG Media.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →