Hoeveel verdient een communicatieprofessional?

De salarissen van communicatieprofessionals in vaste dienst en interimrollen.

Salaris communicatieprofessionals
SchaalX

Als je op zoek bent naar een nieuwe functie, wil je natuurlijk weten welk salaris hier gemiddeld tegenover staat. Of wanneer je als organisatie nieuw personeel aanneemt, wil je een goed salaris of uurtarief bieden. Wat zijn de gemiddelde salarissen en uurtarieven van communicatieprofessionals? Dat lees je hier.

Salaris en uurtarief communicatieadviseur

Een communicatieadviseur met 8 tot 15 jaar werkervaring verdient gemiddeld €4.490 per maand. Senior communicatieadviseurs met werkervaring van 15 jaar of meer verdienen gemiddeld €5.226 per maand. Hierbij zien we dat communicatieadviseurs met een academische achtergrond gemiddeld een hoger salaris hebben dan communicatieadviseurs met een achtergrond in hbo of mbo. Het gemiddelde uurtarief van een interim communicatieadviseur is €71 en van een interim senior communicatieadviseur €82. 

Salaris en uurtarief manager communicatie 

Een manager communicatie kan rekenen op een salaris van gemiddeld €6.892 per maand. De meeste professionals die in deze functie worden aangenomen hebben een academische achtergrond. Een interim communicatiemanager heeft een uurtarief van gemiddeld €92,50.

Salaris en uurtarief adviseur interne communicatie

In de rol van interne communicatieadviseur verdien je gemiddeld €4.365 per maand. Interim interne communicatieadviseurs hebben een uurtarief van gemiddeld €68. Hieronder vallen ook rollen als een intranet specialist.

Salaris en uurtarief contentspecialist

Het gemiddelde salaris van een contentspecialist is €4.083 per maand. Dit geldt voor contentspecialisten met 4 tot 10 jaar werkervaring. Het uurtarief voor interim contentspecialisten ligt gemiddeld op €65. 

Ben je benieuwd naar het salaris van een marketeer of marketing manager? Lees dan verder in onze blogs over salarissen van marketeers en salarissen van marketingmanagers. Meer weten over salarissen in digital, marketing of communicatie? Neem dan contact met ons op via info@schaalx.nl of 030 263 14 14.

Over SchaalX

SchaalX staat voor groeien door expertise en is specialist in executive search, werving & selectie en interimbemiddeling van digital-, marketing- en communicatieprofessionals, voor zowel vaste banen als interim opdrachten, van medior tot executive niveau.