Under Armour en MediaLab team up tijdens MarketingLive

Video- en contentproductie voor campagnes zijn hectisch en tijdrovend. Hoe managen organisaties zoals Under Armour media? Met MediaLab!

Of je nu deel uitmaakt van een groot bedrijf, een merk of een marketing agency, het managen van de media go-to-market-workflow kan een gedoe zijn. Video- en content productie voor marketingcampagnes neemt al genoeg tijd in beslag om ook nog eens na te denken over de toegankelijkheid en de distributie van alle media. Doorlooptijd wordt korter, deadlines volgen elkaar sneller op en de hoeveelheid content groeit per campagne.

Dus hoe beheren en managen internationale bedrijven zoals Under Armour hun mediabestanden? Ze gebruiken MediaLab als centrale cloud voor al hun grote media bestanden.

Op het MarketingLive congres tijdens 24festival gaan Tim Duffels, Senior Manager Creative bij Under Armour EMEA en Hans de Heus, CEO van MediaLab uitleggen hoe de samenwerking tot stand is gekomen.  om media van Under Armour gecentraliseerd, beschermd en makkelijk vindbaar te maken op het intuïtieve cloud platform.

Hier zijn vast de tips voor het optimaliseren van jouw media workflow voor productie of campagne.

Behoud de controle over jouw media

Er zijn vele tools waarmee je bestanden kan versturen, maar met third parties heb je kans dat jouw media ook op andere locaties wordt opgeslagen. Zorg dat je een tooling kiest waarbij jouw gedeelde media echt van jouw blijft en je weet wat waar staat.

Laat je niet beperken door bestandsgrootte

Zorg dat je een tooling kiest die je niet beperkt in de hoeveelheid of grootte van je verstuurde of opgeslagen bestanden. Of dit nu via de mail, een share link of direct upload is. De campagnes en de media groeien exorbitant per productie. Je moet hier dus in meegroeien.

Werk samen in de cloud

Geef jouw iteratiecycli een boost door samen jouw media te verrijken in de cloud. Zo hoef je bestanden niet weer te downloaden om te bekijken of opmerkingen toe te voegen. Dus moet de tool je helpen om je deadlines beter te halen.

Houd je media veilig

Kies je voor een private, public of hybrid cloud? Alle opties hebben hun voor -, en nadelen. Daarom is het belangrijk om voor de optie te gaan die het beste past bij jouw team. Maar zorg dat jij de controle behoudt over wie jouw media kan zien, door folder permissies goed te managen.

Maak media toegankelijk voor je team

Voel je je geïnspireerd of moet je onderweg snel iets beoordelen? Zorg dat je altijd bij je media kan, het liefst zonder te hoeven downloaden en op elk moment iets kan uploaden. Via een app of via het web.

Archiveer media voor later

Nooit meer zoeken op verschillende servers naar dat ene bestand. Archiveer al jouw media in de cloud, zodat jij altijd al jouw middelen op één centrale locatie hebt opgeslagen en altijd weet terug te vinden.

Met al deze tips is jouw media veilig en voor de juiste personen vindbaar,  waardoor jij en jouw team meer tijd hebben om te focussen op het creatieve proces.

Dit en meer is allemaal mogelijk met het MediaLab media management platform. Wil je het zelf ervaren? Vraag hier een gratis demo aan.

Plaats als eerste een reactie