Weer een recordjaar voor Tikkie, we sturen ze vooral voor eten, lunch en boodschappen

We sturen steeds meer betaalverzoekjes, en de waarde neemt ook toe. Dat meldt ontwikkelaar ABN Amro.

Terugbetaalapp Tikkie lijkt nog lang niet uitgegroeid in Nederland. We stuurden vorig jaar voor meer dan 6,6 miljard euro aan Tikkies, veel meer dan het vorige recordbedrag (5,5 miljard euro in 2022). De gemiddelde waarde van een Tikkie is ook met drie gestegen naar 44,14 euro. De drie meest veelvoorkomende omschrijvingen via Tikkie zijn eten, lunch en boodschappen.

Proposities

Deze en meer cijfers meldt ABN Amro, ontwikkelaar van Tikkie. De terugbetaalapp werkt met alle banken in Nederland en heeft miljoenen gebruikers. Pieken in het gebruik van Tikkie waren vorig jaar tegen het einde van een maand (als veel werkenden salaris ontvangen) en op warme zomerse dagen (terrasweer). De drukste Tikkie-dag van 2023 was 24 november; Black Friday. Op die dag betaalden we bijna 596 duizend betaalverzoeken. De betaalbereidheid bleef ook in 2023 erg hoog. Liefst 89 procent van de Tikkies werd binnen één dag betaald. Bij Tikkie Zakelijk, de versie die ondernemers kunnen gebruiken voor klanten, is 82 procent van de Tikkies binnen één dag betaald. 

Tikkie Zakelijk levert ABN Amro geld op, net als samenwerkingen met merken voor cashbackacties. Consumenten zien in de Tikkie-app van welke gekochte producten ze het aankoopbedrag terug kunnen claimen. ABN Amro zegt dat deze propositie 'hard gegroeid' is en er 'de afgelopen jaren miljoenen euro's terug geclaimd zijn op verschillende producten.' Concrete cijfers over 2023 meldt het bedrijf echter niet. 

Die cijfers volgen wel na lovende woorden over 'Terugblikkie', de propositie die consumenten via een Tikkie hun statiegeld terugbetaalt voor ingeleverde blikjes en flesjes. Er staan speciale inleverautomaten op treinstations, scholen, vliegvelden, kringloopwinkels en festivals. In 2023 heeft deze propositie 2,1 miljoen statiegeldverpakkingen ingezameld en uitbetaald. Tot slot is er 'Groupie', een functie waarmee je gezamenlijke uitgaven tussen vrienden en familie kunt bijhouden en verrekenen. Vorig jaar is op die manier 73 miljoen euro verrekend.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie