Zo leg je de basis voor een solide onderneming

Goed personeel is voor een ondernemer minstens zo belangrijk als een goede klantenkring.

Immers, je kunt klanten van alles beloven, maar je medewerkers moeten die beloften wel waar kunnen maken. Goed workforce management is in elk bedrijf met personeel onontbeerlijk. Wat precies met deze term bedoeld wordt, lees je in dit artikel. Ook krijg je inzicht in het belang van een goede administratie, niet alleen op financieel gebied maar vooral ook in operationele zin.

Weet wat er speelt
Hoelang zijn je medewerkers daadwerkelijk bezig met een bepaalde klus? Kun je dat tot op het uur nauwkeurig zeggen? Wanneer je er geen goede urenregistratie op nahoudt, zal dat een lastige klus worden. Om de klant een zo scherp mogelijk aanbod te kunnen doen, is het essentieel om precies te weten hoeveel uren je feitelijk aan de opdracht kwijt bent. Zo blijf je de concurrentie een stap voor. Het heeft natuurlijk nog meer voordelen om een goed beeld te hebben van het aantal gewerkte uren. Het maakt het verwerken van declaraties een stuk eenvoudiger en zelfs wanneer je een ZZP’er bent komt zo’n overzicht van pas, bijvoorbeeld om te bepalen of je voldoet aan de criteria voor het toepassen van de zelfstandigenaftrek bij je belastingaangifte.
 
Het fundament van je bedrijf
De term workforce management is inmiddels al behoorlijk ingeburgerd in het Nederlandse bedrijfsleven. Veel ondernemers hebben er echter nog niet voldoende inzicht in wat hiermee precies bedoeld wordt. Workforce management draait om het krijgen van strategisch inzicht en het optimaliseren van de productiviteit van medewerkers. Van urenregistratie tot (ziekte)verlof en personeelsplanning, je hebt altijd de juiste mensen op de juiste plaats en je weet wat er speelt. Hiervoor zijn slimme tools beschikbaar, optimaliseer bijvoorbeeld jouw workforce management met Timechimp. Zo bespaar je jezelf als ondernemer veel werk en dus ook veel tijd. Die tijd besteed jij vervolgens weerom je met het feitelijke ondernemen bezig te houden en dus een hogere winst behalen.

Proefperiode
De vele voordelen van een goed registratiesysteem ontdek je pas echt door er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom biedt Timechimp de mogelijkheid om de applicatie gedurende 14 dagen gratis uit te proberen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →