Adobe kondigt grote updates aan in Photoshop en Lightroom

Adobe kondigt updates aan voor Creative Cloud-applicaties, waaronder Photoshop, Lightroom en Lightroom Classic.

Adobe kondigt belangrijke updates aan voor Creative Cloud-applicaties, waaronder Photoshop, Lightroom en Lightroom Classic. Abonnees krijgen hierdoor toegang tot belangrijke nieuwe functies en voordelen. De updates van vandaag leveren nieuwe bewerkings- en gebruiksverbeteringen voor Photoshop op het web (bèta). Daarnaast maken de updates gebruik van Adobe Sensei AI en machine learning (ML) om complexe workflows voor creatieven te elimineren en worden cross-device (desktop, web en mobiel) samenwerkingsworkflows voor Photoshop- en Lightroom-gebruikers uitgebreid. Adobe kondigde ook updates aan voor Substance 3D-tools - waaronder Substance 3D Painter, Designer en Sampler - en gaf een preview van nieuwe 3D- en meeslepende projecten van Adobe Research. 

"Deze innovatieve, AI-gestuurde functies voor desktop, web en mobiel maken het snel en gemakkelijk om overal schitterende afbeeldingen te maken met Photoshop en Lightroom. We blijven geavanceerde nieuwe mogelijkheden toevoegen aan Photoshop op het web, waardoor het niet alleen een uitstekende manier is om projecten te delen voor beoordeling, maar ook om belangrijke bewerkingen in je browser te vergemakkelijken."
Scott Belsky, chief product officer en executive vice president van Adobe Creative Cloud

Belanrijke updates

 • AI-aangedreven Neural Filter voor fotorestauratie in Photoshop 
 • Uitbreiding van bewerkingstools en samenwerkingsworkflows in het Lightroom ecosysteem 
 • Adobe Substance 3D voor het aandrijven van 3D en indrukwekkende ervaringen 

AI-aangedreven innovaties en uitgebreide workflows in Photoshop 

Neural Filters in Photoshop brengen de kracht van geavanceerde AI en ML in handen van creatives. Neural Filters zijn gebouwd om barrières voor creativiteit te verlagen en zijn uitgegroeid tot een van de meest gebruikte - door AI aangedreven - tools van Photoshop. Ze reduceren complexe workflows tot gebruiksvriendelijke, transformatieve oplossingen voor fotobewerking. Tot nu toe zijn meer dan 300 miljoen filters toegepast op creatief werk. 

Adobe heeft vandaag een nieuw krachtig neuraal filter voor fotorestauratie onthuld, waarmee gebruikers oude of beschadigde foto's weer tot leven kunnen brengen. Krasjes en andere imperfecties worden door het filter in enkele seconden gedetecteerd en verwijderd. 

Adobe kondigde ook updates aan voor Photoshop op het web (beta), waaronder: 

 • Nieuwe gebruiksvriendelijke bewerkingsfuncties zoals Curves, Refine Edge, Dodge and Burn, en Smart Objects conversion
 • Mobiele browsertoegang voor beoordelen en reageren; 
 • Onboarding- en learning content voor nieuwe creatives en gebruikers die voorheen onbekend waren met Photoshop desktop; 
 • Performance- en UX-verbeteringen

Nieuwe functies in het Lightroom ecosysteem 

De updates voor Lightroom en Lightroom Classic bieden krachtige nieuwe bewerkingsmogelijkheden en tijdbesparende workflowverbeteringen voor fotografen. Opmerkelijke toevoegingen zijn: 

 • De mogelijkheid voor fotografen om videoclips in Lightroom bij te snijden en te bewerken in Lightroom met dezelfde editing sliders en presets die op foto’s worden gebruikt (desktop en mobiel); 
 • AI-gestuurde Adaptive Presets voor het toepassen van verschillende effecten op verschillende delen van een foto (Lightroom-desktop, Lightroom Classic, Adobe Camera Raw); 
 • Belangrijke workflowverbeteringen voor het aanpassen van de intensiteit van presets (Lightroom-desktop, mobiel, web, Lightroom Classic) en het naast elkaar vergelijken van foto's (Lightroom-desktop); 
 • AI-gestuurde Auto Red Eye Removal in Lightroom-desktop en Adobe Camera Raw; 
 • Nieuwe premium presets (Lightroom desktop, mobiel, web, Lightroom Classic en Adobe Camera Raw); 
 • Uitbreiding van Remix-mogelijkheden naar Lightroom mobiel en web. 

 Ga voor alle details over de Lightroom Ecosystem-release naar de Adobe-blog

Adobe Substance 3D voor het aandrijven van 3D en indrukwekkende ervaringen 

Adobe kondigde ook belangrijke updates aan voor Substance 3D-tools, waaronder een 3D Materials SDK voor ontwikkelaars, krachtige nieuwe plugins en native Apple M1 ondersteuning voor Painter, Designer en Sampler. Substance 3D-toepassingen zullen later deze zomer ook gratis worden voor docenten en studenten. 

Prijzen en beschikbaarheid 

Neural Filter voor fotorestauratie is nu beschikbaar in de bèta van Photoshop via de Creative Cloud Desktop-app. Voor Photoshop op het web is het filter hier beschikbaar voor iedereen met een Photoshop-abonnement. 

De nieuwste versies van Lightroom en Lightroom Classic zijn nu beschikbaar en kunnen worden gedownload via de Creative Cloud Desktop-app. Updates voor Lightroom mobiel worden vanaf vandaag wereldwijd uitgerold en kunnen worden gedownload in de Apple App Store en Google Play Store. 

Adobe blijft de kracht van AI benutten en laat zich daarbij leiden door principes als verantwoordelijkheid en transparantie. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →