De Amsterdamse Houthaven is de ‘place to be’ voor creatieve bedrijven

Amsterdam is een stad met een rijke historie die nog op vele plekken zichtbaar is. De stad is van oudsher de plek voor creatieve ondernemers

Het is daarom niet zo gek dat Amsterdam behoort tot de top vijf van de creatiefste steden ter wereld, net achter London, New York en Los Angeles. Het is een plek waar nog iedere dag ideeën worden geboren. De Amsterdamse Houthaven is hier een mooi voorbeeld van.

De Amsterdamse Houthaven

De naam zegt het al, in het verleden werd hier hout vervoerd en opgeslagen. Water, handel en creativiteit kwamen hier samen.

Inmiddels is de Houthaven door de uitbreiding van de stad uitgegroeid tot de creatieve hub van Amsterdam. Een levendige en hippe plek waar wonen en werken samenkomen. Naast de afwisselende en interessante architectuur, is de Houthaven te herkennen aan de verschillende internationale modemerken, architectenen reclamebureaus die zich er gevestigd hebben. Denk hierbij aan namen als PVH, Dentsu Aegis en MVSA Architects maar ook lokale bedrijven zoals worstenmakerij Brandt & Levie en Wilde Kroketten. Voor wie het drukke kantoorleven even wil ontsnappen heeft de Houthaven veel meer te bieden. Voor een lekker kopje koffie kun je terecht in the jungle library van het MOXY hotel. Heb je toch meer zin in een drankje en borrel? Dan kan je onder andere goed terecht bij brouwerij De Prael, restaurants Lars, ZA Amsterdam en het unieke REM eiland.

Het creatieveverschil

De Houthaven. Het is de plek waar ‘creatives’ elkaar makkelijk weten te vinden. Waarom? Omdat alleen bedrijven in de kunsten, media, entertainment, mode en creatieve zakelijke dienstverlening zich hier van de gemeente mogen vestigen. De Houthaven maakt het creatieve verschil.

Dat de Houthaven is uitgegroeid tot place to be voor creatieve bedrijven is ook Hearst Netherlands niet ontgaan. De uitgeverij besloot dat het tijd was voor een nieuwe start en besloot na dertig jaar de drukke grachten van Amsterdam in te wisselen voor een industrieel loftgebouw aan de Moermanskkade in de Houthaven.

De Houthaven is een schitterende locatie op slechts 10 minuten fietsen van het centrum, Westerpark en Amsterdam centraal station. Het gebied is een perfecte combinatie van rust met dynamiek voor de deur. Dit was precies waar wij als creatief bedrijf naar opzoek waren.
Luc van Os, CEO van Hearst Netherlands

Onlangs hebben Esprit, Rijnboutt Architecten en Universal International Studios zich hier ook al gevestigd.

Enthousiast geworden?

G&S Vastgoed, is een projectontwikkelaar met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van stedelijke ontwikkeling binnen en buiten Amsterdam. Op de mooiste plek van de Houthaven heeft G&S Vastgoed Moermansk400 ontwikkeld. Een loftgebouw met een industriële look and feel denk aan hoge plafonds, veel daglicht en bovenal een prachtig uitzicht over het IJ.

Ben jij toevallig nog op zoek naar een nieuwe werkplek in een bruisende omgeving? Je hebt geluk! De laatste kantoorruimtes zijn nog beschikbaar.

Bij interesse of voormeer informatie kan je contact opnemen met G&S Vastgoed:
info@gensvastgoed.nl of telefoon 020 6733779

Amsterdamse Houthaven

Reacties:

Jan Willem Renders
Gatverdamme... reclame in/op Adformatie.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Kiki Siemer
Als ze boven het stuk reclame hadden geplaatste dan had ik meteen kunnen stoppen met lezen. Ik ben bijzonder blij in het creatieve hart van Amsterdam; het Schinkel terrein.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.