TBWA komt met lachende emoji om mondkapjes te normaliseren

Met de hashtag #thefaceask probeert het bureau de emoji op sociale media onder de aandacht te brengen.

TBWA\

Nu gezichtsmaskers verplicht zijn op veel openbare plekken, zoals in het openbaar vervoer en op sommige winkelstraten, heeft de Ierse tak van het internationale bureau TBWA een voorstel ingediend om een ​​‘Smiling Face Mask Emoji’ toe te voegen aan emoji-toetsenborden over de hele wereld. Het bureau hoopt er met de emoji voor te zorgen dat mensen een positieve associatie krijgen bij het gebruik van gezichtsbedekking. 

 

Advertentie
advertisement

'Gezichtsmaskers helpen ons onszelf en de mensen om ons heen te beschermen. Ze staan ​​symbool voor gezondheid, welzijn en veiligheid. Met de nieuwe emoji hopen we het gebruik van gezichtsmaskers te normaliseren.' Met de hashtag #thefaceask probeert het bureau de emoji op sociale media onder de aandacht te brengen.

Volgens Amy Tumelty, social media & content specialist bij TBWA \ Dublin, kun je niet door je social feeds scrollen zonder een gesprek tegen te komen over gezichtsmaskers en hoe belangrijk ze zijn. Maar we realiseerden ons dat mensen een emoji gebruiken die hun positieve gevoelens niet ondersteunt - het leek achterhaald en niet representatief voor de huidige percepties', stelt Tumelty tegenover Adworld.

In ons land is het het dragen van een mondkapje op verschillende plekken verplicht, wat hier en daar tot verzet leidt van groepen als Viruswaarheid. In Amsterdam geldt de regel onder meer op de Wallen, Kalverstraat en Nieuwendijk. Mondkapjes zijn daar op straat en in de winkels dag en nacht verplicht. Op de markten in de Albert Cuypstraat en op Plein '40-'45 geldt de plicht tijdens markttijden.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie