Content & Casting: vermijd de valkuilen!

Marketeers staan te springen om beeld dat – om echt impact te hebben – ook steeds anders moet zijn.

Lukkien maakt al meer dan 50 jaar visuele en audiovisuele content voor merken en bureaus. Daarbij hebben we al snel gezien dat juist het gebruik van modellen, figuranten en acteurs één van de grootste valkuilen kan zijn. Adverteerders kunnen geconfronteerd worden met hoge, onverwachte kosten als beelden van modellen gebruikt worden buiten de oorspronkelijke afspraken.

Je hoeft een beeld maar even ergens anders te gebruiken dan in Nederland, in een ander medium of buiten de afgesproken termijn en je krijgt vaak gelijk forse kosten om je oren… En dat risico is alleen maar groter geworden door de enorme groei van de behoefte aan ‘always on’ content. Marketeers staan te springen om beeld dat – om echt impact te hebben – ook steeds anders moet zijn. Dan wordt er snel weer een greep gedaan in de bestaande bak met beelden. Ook als foto’s in beeldbanken terecht komen is de kans groot dat ze buiten bestaande afspraken gebruikt worden. Zeker als er geen adequate administratie gevoerd wordt van beeld- en gebruiksrechten. En alleen al de administratie van al die rechten is bij grote adverteerders een dagtaak.

Rechtenvrij en zonder repeat fee

In de studio’s van Lukkien in Ede wordt (audio)visuele content geproduceerd die in veel gevallen over de gehele wereld gebruikt wordt. Merken als JDE, Miele, Philips, Signify en Domino’s gebruiken de content in e-commerce, op socials en in hun eigen communicatiekanalen. Om deze klanten te helpen met goede modellen en acteurs, maar tegelijkertijd te ontzorgen, heeft Lukkien haar eigen oplossing bedacht Lukkien Casting.

Lukkien Casting biedt alle diensten die je van een professioneel castingbureau mag verwachten, zoals digitale presentatie van voorselecties en online castingsessies. Maar het écht unieke is dat de modellen en acteurs die via hen worden geboekt, altijd rechtenvrij zijn en geen repeat fee kennen. Dat scheelt een hoop kopzorgen, want het materiaal dat met deze mensen geproduceerd is kan zorgen problemen overal en altijd ingezet worden.

Huisje, mensje, beestje

Lukkien Casting werkt exclusief voor producties door Lukkien. Van tv-commercials tot e-commerce beelden, van modefotografie tot online content, van reportages tot traningsvideos. En dat gaat verder dan alleen menselijke modellen en acteurs: Wij zorgen ook voor prachtige en passende locaties voor een shoot en zelfs voor honden, katten en andere levende have (inclusief kinderen in alle leeftijden).

De juiste gezichten voor de juiste regio

Juist de ervaring voor internationaal opererende merken heeft ervoor gezorgd dat Lukkien Casting niet alleen de juiste types weet te vinden, maar ook dat deze modellen en acteurs goed aansluiten bij het concept en de regio waarvoor de content is bedoeld. Een Zuid-Amerikaanse puber, een Chinees echtpaar met een zuigeling, een West-Afrikaanse topsporter: Lukkien Casting regelt het!

Meer weten over de mogelijkheden van Lukkien en Lukkien Casting? Kijk dan op www.lukkien.com en www.lukkiencasting.com. Of neem contact op met Hans Kok via 0318 698 000

Bekijk hier de casting showreel

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →