Creativiteit en schaalbaarheid van content creatie in een tijdperk van automatisering

Hoe je technologie kunt gebruiken om de impact van creativiteit en automatisering in 2021 en de jaren daarna te maximaliseren.

Bynder Creativiteit in een tijdperk van automatisering

Volgens het jaarlijkse Workplace Learning Report van LinkedIn Learning is creativiteit voor het tweede achtereenvolgende jaar de meest gewenste 'soft skill'. Ieder jaar worden in het rapport de gegevens van meer dan 660 miljoen professionals en 20 miljoen banen uitgelicht om de 15 meest gevraagde vaardigheden te identificeren. Maar waarom is er op dit moment zo'n behoefte aan creativiteit op de werkplek?

Het vermogen van bedrijven om snel te handelen, authentiek te blijven en veerkrachtig te zijn gedurende veranderingen in onzekere tijden was in 2020 wellicht belangrijker dan ooit tevoren. Het blijkt dat dezelfde competenties die ons creatief maken, de drijvende kracht zijn achter innovatie, productiviteit en resultaten. Kortom, met creativiteit kent succes geen grenzen maar als je niet meer zo creatief bent in deze tijd, dan zijn er twee goede redenen hiervoor: 1) je wordt gedwongen om te veel tijd te besteden aan algemeen werk, niet zozeer creatief werk, en 2) je wordt voortdurend onderbroken met allerlei verzoeken en taken.

Uit een recent onderzoek blijkt dat makers van content slechts 48% van hun tijd besteden aan het daadwerkelijk creëren van content. De rest van de tijd besteden ze aan administratieve taken gerelateerd aan het maken van content. In combinatie met het feit dat de COVID-19 pandemie een uitdagend landschap heeft gecreëerd voor contentcreatie waarbij ontwerpers, contentmakers, marketeers en reclameprofessionals door elkaar heen lopen om tv-spotjes te produceren via Zoom, stock afbeeldingen te benutten om sociale afstandelijkheid te overbruggen en mensen te interviewen terwijl ze zich door Google Classroom navigeren.

Tegelijkertijd ligt veel druk op creatieve professionals om meer content te produceren dan ooit tevoren, terwijl ze in een digitale ruimte voor samenwerking actief zijn die de creativiteit in de weg staat. Maar hoe kun je creativiteit bevorderen, als je geconfronteerd wordt met deze dringende vraag om je inspanningen op te schalen?

Hoe je focus cultiveert en je creatieve brein ontketend

Bynder vroeg 1.000 marketing- en branding professionals hoe ze van plan zijn om de groeiende marketingeisen in 2020 bij te houden. 49% Streeft ernaar om technologie, inclusief creatieve automatisering, te gebruiken voor het automatiseren van administratieve taken rondom het maken van content. Maar wat is creatieve automatisering precies?

Creatieve automatisering is het proces waarbij gebruik wordt gemaakt van technologie om bepaalde aspecten van de levenscyclus van de content te schalen en te automatiseren, zodat er grote hoeveelheden content kunnen worden aangemaakt voor de grote vraag naar content.

Creatieve automatisering is de manier waarop merken contentcreatie benaderen aan het veranderen. Door creatieve professionals te bevrijden van tijdrovende taken, kunnen creatieve automatiseringstools bedrijven helpen hun volume te vergroten, snel te reageren op actuele ontwikkelingen en de totale kosten te verlagen die gepaard gaan met grote, wereldwijde campagnes die moeten worden aangepast om de culturele verschillen aan te pakken, maar die de algehele consistentie van het merk behouden.

Volgens een recente marketing peiling van Bynder blijkt dat:

  • 45% van de marketeers van mening is dat het standaard creatieve proces om individuele assets één voor één te produceren niet te handhaven is en een groot probleem vormt voor hun marketing team;

  • 55% het ermee eens is dat sets van gerelateerde assets die op eenvoudige, consistente wijze verschillen van de oorspronkelijke assets daadwerkelijk nodig zijn;

  • De meeste respondenten zijn het erover eens dat je met creatieve automatiseringstools dynamische contentproductie kunt bevorderen, het creatieve beoordelings- en goedkeuringsproces kunt stroomlijnen, meerdere variaties van creatieve middelen kunt genereren en teams kunt helpen bij het eenvoudig lokaliseren van content en het snel wijzigen van assets.

Stel je voor dat je niet voortdurend gestoord wordt om banners aan te passen, kleine veranderingen aan te brengen in video's, of talloze 'quick calls' te doen om kleine veranderingen voor een advertentie te bespreken (deze calls zijn nooit 'quick'!). Het is eigenlijk heel simpel: naarmate de vraag toeneemt, neemt het aanbod ook toe. Creatieve automatisering kan je bevrijden van alledaagse administratieve taken en tegelijkertijd de flexibiliteit van je marketeers vergroten door middel van een 'self-service' proces voor het creëren van content.

Je creativiteit is je superkracht, en diepgaand werk is je sleutel tot het ontgrendelen ervan. Door gebruik te maken van creatieve automatiseringstechnologie kunnen campagneteams de on-brand content krijgen die ze nodig hebben, terwijl je tijd kunt besparen om je te concentreren op wat je in de eerste plaats wilt doen: verhalen vertellen die het vertrouwen en de loyaliteit van klanten stimuleren.

Voor meer informatie over hoe je de balans kunt herstellen en tijd kunt vrijmaken voor creativiteit, kun je luisteren naar Andrew Hally's presentatie tijdens Studio OnBrand 2020, "The overdue arrival of creative automation".

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →