De mogelijkheden en ontwikkelingen van VR en AR

Wat zijn de ontwikkelingen, mogelijkheden en succesvolle use cases op het gebied van VR en AR? Dit hoor je allemaal in deze podcast.

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn op dit moment veelbesproken onderwerpen. Wouter van den Bijgaart gaat in deze nieuwe podcastaflevering van Studio Beeckestijn in gesprek met Bart Meerdink. VR en de Metaverse worden vaak in dezelfde adem genoemd. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen VR en de Metaverse? Wouter legt het uit aan de hand van een voorbeeld. Ook leer je wat de gevaren zijn van de Metaverse. Luister het in deze aflevering.

Succesvolle use cases van VR en AR

We kennen VR en AR veel van gimmicks. Denk hierbij aan een ritje in de achtbaan of het lopen over een smalle balk tussen twee wolkenkrabbers. Echter bekijkt Wouter het meer vanuit de zakelijke kant. Hij gebruikt hiervoor voorbeelden van logische use cases waarbij VR en AR slim wordt ingezet. Aan de hand van voorbeelden vanuit de zorg, psychologie, sport, binnen organisaties en meer legt hij het uit. Daarnaast wordt er besproken waarom VR en AR toch niet massaal worden omarmd en wanneer het niet waardevol is.

VR-brillen

Er zijn tegenwoordig veel soorten VR-brillen en er blijven steeds nieuwe brillen uitkomen. De specificaties van de brillen zullen uiteindelijk steeds dichter bij elkaar komen. De nieuwste techniek maakt wel mogelijk om Augmented Reality mogelijkheden te doen met een VR-bril op. Hoe dit werkt legt Wouter je heel duidelijk uit.

Kortom, een hele leuke en interessante podcast boordevol met use cases en praktische voorbeelden van Virtual Reality en Augmented Reality! Luister de podcast en ontdek het!

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →