Hoe vergelijk je digital asset management software?

Ontdek vier vergelijkers die het landschap van cloudgebaseerde DAM oplossingen volledig in kaart brengen.

Bynder Digital Asset Management Vergelijking

Er is keuze genoeg wanneer het gaat om digital asset management. Van simpel, kleinschalig bestandsbeheer tot robuuste, veelzijdige merkbeheer oplossingen om de behoeften van de hedendaagse marketeers te bedienen en specifieke knelpunten aan te pakken. Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet zoeken als je nog niet zeker weet wat je wilt.

Om je te helpen bij je zoektocht naar de juiste DAM hebben we niet alleen een DAM vergelijkingsgids gemaakt, maar ook vier websites geselecteerd die het landschap van de cloudgebaseerde oplossingen volledig in kaart brengen:

G2
G2 is een peer-to-peer recensie site waar gebruikers recensies openbaar kunnen delen. Met een focus op het aggregeren van recensies voor bedrijfssoftware is het een uitstekend startpunt voor het vergelijken van DAM-leveranciers. Om te beginnen met het vergelijken van aanbieders op G2, kun je vanaf de G2 homepage het "software" scroll menu selecteren en vervolgens "content management" > "digital asset management" selecteren. Op de vergelijkingspagina zullen bijna 300 resultaten verschijnen, om de zoekopdracht te verfijnen op basis van je behoeften kun je het menu aan de linkerzijde gebruiken. De filters omvatten marktsegmenten, ster beoordelingen, taalondersteuning en nog veel meer. Eenmaal op de pagina kun je de software beoordelen, een demo of gratis proefversie aanvragen, producten binnen de geselecteerde categorie vergelijken en recensies lezen. 

Capterra
Capterra is een online marktplaats leverancier die als tussenpersoon optreedt tussen kopers en verkopers binnen de software-industrie. Het helpt consumenten de juiste software te selecteren en biedt verschillende industrie-specifieke hulpbronnen zoals artikelen, infographics en gidsen. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je door de lijst bladeren op alfabetische volgorde of de intuïtieve Google-achtige zoekbalk gebruiken om digital asset management software te vinden. Filteropties omvatten onder andere het aantal gebruikers, implementatie of functies. Als je digital asset management hebt geselecteerd, kun je alle producten en leveranciers in deze categorie bekijken of kiezen voor de top 20 leveranciers op basis van recensies en interessante zoekopdrachten op het web. De pagina met zoekresultaten toont alle leveranciers met de specifieke beoordelingen. Hier kun je eenvoudig het profiel van elke leverancier bekijken en informatie opvragen over gemiddelde beoordelingen, de software in kwestie, productdetails, gegevens van aanbieders en beschikbare functies.

GetApp
GetApp is een business applicatie en software platform. Het stelt gebruikers in staat om software producten eenvoudig naast elkaar te vergelijken en het biedt onderzoek, inzichten, trends en gevalideerde gebruikersbeoordelingen. Vanaf de startpagina kun je ervoor kiezen om in categorieën te bladeren of een zoekopdracht uit te voeren met behulp van de zoekbalk. Het is ook mogelijk om resultaten te verfijnen door in te loggen met een LinkedIn account, of door ze te filteren op basis van gegevens zoals bedrijfsgrootte of prijsmodel. Wanneer je digital asset management selecteert, kun je alle leveranciers in deze categorie bekijken. Je kunt de zoekresultaten verfijnen met de filters aan de rechterzijde, en specifieke statistieken en gebruikersbeoordelingen bekijken door een leverancier te selecteren.

TrustRadius
TrustRadius is een recensie platform voor bedrijfstechnologie. Het biedt gebruikers productbeoordelingen en gratis resources over onderwerpen zoals marketingautomatisering en sociale media. Via de portaal kun je door beoordelingen, categorieën of leveranciers bladeren om het product te vinden dat je zoekt. Bij het selecteren van digital asset management krijg je een overzicht van het product en een lijst met leveranciers. Door het selecteren van een leverancier kun je hun statistieken en beoordelingen zien, en je hebt ook de mogelijkheid om meer leveranciers toe te voegen voor een vergelijking van hun functies en beoordelingen. Interessant is dat Trustradius ook een overzicht geeft van alternatieve leveranciers voor de leverancier van je keuze op basis van de bedrijfsgrootte waarop zij zich het best richten.

De wereld van DAM is niet alleen beperkt tot leveranciers en serviceproviders

De betekenis van DAM kan verschillen per individu en bedrijf. Het web zit vol met bronnen die helpen om de juiste vaardigheden en kennis te ontwikkelen om uit te vinden wat DAM voor jou en je organisatie betekent. Een uitstekende bron voor allesomvattende, leveranciersneutrale, gecurateerde resources over DAM gerelateerde zaken is The DAM-directory die duidelijkheid kan scheppen over de werkwijze van digital asset management.


Maak kennis met de wereld van DAM zonder dat het overweldigend aanvoelt met behulp van het gratis DAM voor Dummies e-book.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →