Hoe AI helpt bij efficiëntere videoadvertenties

Lees hoe RTB House de kracht van gepersonaliseerde video tot leven laat komen.

Hoe AI helpt bij efficiëntere videoadvertenties
Hoe AI helpt bij efficiëntere videoadvertenties

Nu video advertenties zich ontwikkelen om campagnes efficiënter en effectiever te maken, is er een duidelijke reden waarom online marketeers verliefd worden op de technische oplossingen die het middel biedt.

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je video's op je apparaten hebt bekeken of nog gaat zien. In de afgelopen jaren is video veel meer geworden dan alleen een platform voor creatieve content. We gebruiken video's elke dag om te leren, te videobellen met onze dierbaren, recepten te zoeken en te winkelen. Het is dan ook niet gek dat video op dit moment al het grootste deel van het internetverkeer voor zijn rekening neemt, met een verwacht aandeel van 82%. Adverteerders moeten zich aanpassen om aan deze trend tegemoet te komen, maar ze kunnen niet zomaar een tv-advertentie in de online ruimte loslaten en hopen op het beste - het moet op een slimme manier worden gedaan. Daarom moeten adverteerders een manier vinden om boeiende, gerichte video-inhoud te creëren en ervoor te zorgen dat het de juiste gebruikers bereikt.

Video als zeer effectieve manier om de boodschap van een merk te verspreiden

De groei van video is geen verrassing. Het is altijd een zeer intuïtieve en gemakkelijke manier geweest om content tot je te nemen. In de afgelopen jaren heeft de technologische vooruitgang geholpen om video beschikbaar te maken op elk apparaat, elke geolocatie en elke taal. Merken volgen dit consumentengedrag en dit is dan ook de reden waarom video snel is uitgegroeid tot één van de belangrijkste middelen in de marketingmix waarop merken interactie hebben met consumenten.

Hoe groot is de verschuiving naar video? Maar liefst 87% van de ondervraagde marketeers beweert dat ze op een of andere manier gebruik maken van video. Sommige marketeers hebben geprobeerd zich te onderscheiden door simpelweg creatives van hogere kwaliteit te maken dan hun concurrenten. Andere marketeers hebben weer verschillende targeting methoden hebben gezocht. Tot slot wil een laatste groep marketeers juist de impact van advertenties maximaliseren door samen te werken met beroemdheden en influencers.

Terwijl de inhoud inderdaad het belangrijkste is, blijft de kwaliteit van het advertentie contact van cruciaal belang. Video-advertenties zijn altijd al prijzig geweest en een groeiend aantal adverteerders dat geïnteresseerd is in dit formaat hebben CPM's nog verder omhoog geduwd. 

Merken kunnen deze uitdagingen het hoofd bieden door samen te werken met betrouwbare spelers en zich te richten op het verschuiven van het meten van impressies naar het meten van views.

De kracht van video zit in personalisatie

Navigeren door de complexiteit van video reclame is lastig. Marketeers en mediabureaus worden gedwongen om veel gecompliceerde handelingen te verrichten om een succesvolle video campagne uit te voeren. Dit leidt tot een hoge effort om verschillende creatives & doelgroepen te testen en dit allemaal binnen budgetbeperkingen in een concurrerend speelveld. Dit vereist een steile leercurve, zelfs voor de meest getalenteerde en ervaren marketeers en mediabureauss.

Maar wat als we AI zouden kunnen laten nadenken over al deze aspecten? Dit is waar RTB House zijn kracht toont door middel van revolutionaire Deep Learning-technologie. Onze Deep Learning algoritmen analyseren de enorme hoeveelheid gegevens in een oogwenk en zijn - in tegenstelling tot conventionele Machine Learning - niet afhankelijk van menselijke input om te zoeken naar patronen en signalen voor het vinden van de juiste doelgroep. Deep Learning versnelt en vereenvoudigt het werk van marketeers, waardoor dagelijkse menselijke inspanningen voor campagnebeheer sterk verminderd worden.

Het voordeel van Deep Learning heeft nog meer impact op de belangrijkste doelgroep: de potentiële klanten van het merk. Door gebruik te maken van op maat gemaakte en persoonlijke creatives verbetert de gebruikerservaring. Dit leidt tot 47% hogere uitkijkpercentages van de video advertenties in vergelijking met de global MOAT benchmarks.

Om het meeste uit de videocampagne te halen, besteden we veel aandacht aan drie belangrijke aspecten:

  • Context - ons Natural Language Processing-algoritme analyseert 95% van het internet om een gedetailleerd inzicht te krijgen in de inhoud van de site. Dit maakt een nauwkeurige en schaalbare targeting mogelijk van doelgroepen die geïnteresseerd zijn in de content die past bij het merk of product. Het Natural Language Processing-algoritme garandeert tevens de hoogste niveau van Brand Safety, door alleen gebruik te maken van een zorgvuldig geanalyseerde inventory die is ingekocht bij gecertificeerde providers van advertenties.
  • Personalisatie - We gebruiken data om de kijkervaring te personaliseren en de betrokkenheid bij video te maximaliseren. Dit kan betekenen dat een high-performance versie van een automodel wordt getoond aan fans van extreme sporten, terwijl de veiligheidsfuncties van een auto worden benadrukt aan ouders die hun gezin veilig willen houden tijdens hun reizen.
  • Creatives - ons in-house creative team produceert creatives van topkwaliteit die helpen om het plaatje compleet te maken. Het één op één doorplaatsen van de tv-advertentie is niet meer goed genoeg, waar dan ook efficiency slagen te behalen zijn. Onze experts helpen je om bestaande middelen te hergebruiken in frisse en inspirerende digitale video-advertenties.

Meer dan de som der delen

Bij RTB House blijven we ernaar streven om het online marketing ecosysteem te verbeteren. We gebruiken onze technologie al in 70 markten en we werken voor 's werelds grootste merken. Daarnaast hebben we met meer dan 270 van de meest gerenommeerde mediabureaus een samenwerking.

Dit was alleen mogelijk door de technologische voorsprong te combineren met een team van getalenteerde mensen en de hoogste kwaliteit van dienstverlening. Ontdek hoe je meer branding én performance kunt behalen met videocampagnes bij RTB House op videoads.rtbhouse.com.


RTB House is een ad-tech bedrijf met kantoren in 30 landen dat state-of-the-art (re)targeting technologie levert voor A-merken. Onze eigen ad buying engine wordt aangedreven door Deep Learning algoritmes en helpt toonaangevende adverteerders uitstekende resultaten te genereren om hun doelstellingen op korte, middellange en lange termijn te bereiken. We geloven in personalization-at-scale en bewijzen dit door kostenloos dynamische video en display creatives te maken die voor onze klanten een incrementeel sales en branding effect leveren.

Bob Hoeksema is Senior Account Manager bij RTB House BNX.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →