Dit is de shortlist van de Spin Digital Celebrity Award

GameMeneer, Vivanne Bendermacher en Tim Hofman zijn genomineerd.

Tim Hofman

Stichting SpinAwards maakt de shortlist in de categorie 'Digital Celebrity' bekend. Digital celebrities zijn de nieuwe generatie sterren. Zij zijn  geboren en groot geworden op Snapchat, YouTube, Facebook en andere socialmediakanalen. De prijs is voor de beroemdheid met de creatiefste innovaties van het afgelopen jaar. 

'Digitale beroemdheden zijn er in overvloed', zegt juryvoorzitter Jacqueline Vizee.  'Aan ons de schone taak om een selectie te maken van de leukste, grappigste, aanstekelijkste, opmerkelijkste of ronduit gaafste online bekendheden. Binnen die selectie gaan we voor impact; wie zet zijn kanaal in om anderen te helpen?' 

Naast de voorzitter Vizee bestaat de jury uit: Laurien Vest (The Gardeners), Anton Jan Thijssen (Helden Media), Judith van der Rijt (Coca-Cola).  

De nominaties, inclusief motivatie juryleden:

- Vivianne Bendermacher
'Een visionair die zich inzet voor vrouwen in tech.’

- GameMeneer
‘Gamemeneer kunnen we gerust een online celeb noemen. Met 1.1 miljoen abonnees weet-ie gamen onbetwist bij een breed publiek populair te maken.’

- Tim Hofman
‘Hij heeft ervoor gezorgd dat het kinderpardon weer in de belangstelling kwam te staan.’

Uitreiking

De winnaar wordt op 22 mei bekendgemaakt tijdens SpinAwards Night in de Escape in Amsterdam. Tijdens de uitreiking worden prijzen in veertien categorieën bekendgemaakt door Tim Senders. Na de awardshow vindt het inmiddels legendarische SpinAwards-feest plaats.

Kaarten voor het feest en de uitreiking zijn hier te bestellen. Klik hier voor meer info over de SpinAwards. 

Over de SpinAwards

De SpinAwards zijn de prijzen voor digitale creatieve concepten. De SpinAwards bestaan sinds 1998 en worden georganiseerd door de Stichting SpinAwards, in 2018 overgenomen door Sijthoff Media.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie