Google stelt 8,5 miljoen euro advertentietegoed beschikbaar aan mkb en goede doelen

'Zoekmachine' gaat daarnaast vacaturefunctie opnemen en traint mkb'ers in digitale vaardigheden . Van online gaan tot de inzet van AI.

Dimarik 16 123rf

Google steunt mkb-bedrijven en ngo’s in Nederland met een tegoed van 8,5 miljoen euro aan online advertenties. Het bedrag wordt verdeeld onder bedrijven die vorig jaar via Google hebben geadverteerd naar rato van hun bestedingen. Mkb-bedrijven ontvangen vanzelf een melding in hun Google Ads-account als het advertentietegoed is bijgeschreven. Hoeveel een bedrijf gemiddeld zou krijgen maakt Google niet bekend.

Advertentie
advertisement

Digitale training mkb

De bijdrage is onderdeel van een breder plan waarmee Google met de inzet van technologie het economisch herstel wil versnellen voor eind 2021. Een belangrijk onderdeel daarvan is trainen van mkb-bedrijven in digitale vaardigheden. Tot dusver heeft Google met zijn Digitale Werkplaats in Nederland 160.000 bedrijven en mensen getraind.

Martijn Bertisen, country manager Google Nederland: ‘We bouwen daar nu op voort en doen de toezegging om voor eind 2021 een half miljoen Nederlandse bedrijven en individuen te helpen met trainingen, producten en diensten, samen met partners.’

De trainingen, die vanaf dit najaar worden gegeven, zijn afgestemd op de informatiebehoefte van de bedrijven. Ondernemers die nog niet online zijn leren hoe ze op eenvoudige wijze zichtbaar kunnen worden op het internet, terwijl digitaal ervaren ondernemers leren hoe ze nieuwe technieken zoals AI kunnen inzetten voor groei.

Banen zoeken via Google

Google introduceert daarnaast een zoekfunctie voor banen, iets wat in landen als de VS en Duitsland al een aantal jaar wordt gebruikt. Met de vacaturefunctie zijn honderdduizenden openstaande banen vindbaar voor werkzoekenden, volgens Google.

Gebruikers kunnen met de zoekfunctie zoeken op basis van onder meer locatie, sector en aantal uren per maand. Ook is het mogelijk om e-mail notificaties in te stellen. De functie komt komende week geleidelijk aan voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar.

De dienst is gratis, benadrukt Google. De vacatures zijn afkomstig van DPG Recruitment (Nationale Vacaturebank en Intermediair), Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team,Yacht, BMC), Monsterboard en Rijksoverheid (platform Werken voor Nederland).

Advertentie