Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads

De introductie van Consent Mode v2 (CoMo) door Google is een cruciale ontwikkeling voor bedrijven die gebruikmaken van Google Ads.

Met de aankomende inwerkingtreding van de Digital Markets Act in 2024 en de geplande afschaffing van Google Chrome 3P-cookies, is het van groot belang om over te schakelen naar Consent Mode v2. Als je CoMo v2 niet vóór maart 2024 gebruikt, verlies je aanzienlijke functionaliteiten op het gebied van advertenties en analytics waar je online marketing van afhankelijk is. De upgrade van v1 naar v2 of de implementatie van Consent Mode v2 is dus nodig, zodat je Google Ads effectiviteit behouden blijft. 

Wat is Consent Mode v2?

  • Consent Mode v2 verbetert het kader van Google om gebruikers toestemmingen (consent) te respecteren.
  • Het stelt bedrijven in staat om toestemming signalen voor online marketing, inclusief inzichten, doelgroepen en personalisatie, rechtstreeks naar Google te communiceren. 
  • De introductie van twee aanvullende parameters “ad_user_data” en “ad_personalization” biedt controle over hoe gebruikersgegevens worden gebruikt voor digitale marketingdoeleinden.

Wat gebeurt er?

Als je enige vorm van gepersonaliseerde online marketing (remarketing) uitvoert, heb je tot het einde van februari 2024 de tijd om over te stappen naar Consent Mode v2.

tabel

Waarom gebeurt dit?

De nieuwe Digital Markets Act (DMA) treedt in maart 2024 in werking en legt strenge eisen op aan de poortwachters (bijv. Google) om gebruikers toestemming te vragen voor EER-landen.

Wat kun je doen?

  • Bepaal of CoMo relevant is voor je bedrijf. Als je doelgroepen gebruikt voor targeting en remarketing via Google Ads en/of gegevensverlies wilt beperken, is het antwoord ja.
  • Beslis of je de basic of advanced Consent Mode wilt gebruiken.
  • Werk samen met je bureau om dit zo snel mogelijk te implementeren

Verschil tussen basic en advanced consent mode

tabel consent mode

Conclusie

Het implementeren van Consent Mode v2 biedt een strategisch voordeel in het concurrerende landschap van online marketing. Op deze manier kun je de nieuwste privacyregelgevingen en respect voor gebruikerstoestemming implementeren. Deze aanpak beschermt niet alleen de privacy van gebruikers, maar verbetert ook de nauwkeurigheid van op data gebaseerde beslissingen en optimaliseert de algehele campagne prestaties. Begin vandaag nog met de implementatie!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →