Kennis delen via videocontent: zo pakt Vodafone Business dat aan

Vodafone Business en Business Insider lanceerden afgelopen oktober een nieuwe serie video’s gericht op ondernemers: #techtalks.

Martijn van Lieshout, Marketing Director Vodafone Business, vertelt waarom kennis delen via videocontent essentieel is voor de merkoverweging.

Hij baarde opzien met zijn verhaal: voormalig hacker Edwin van Andel slaagde er ooit bedrieglijk eenvoudig in om het Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump te hacken. In een studio met publiek, omringd door zes camera’s, legt hij in een korte talk simpel bloot waar de gaten zitten in de security bij ondernemers. Het is een van de meerdere #techtalks die zijn te bekijken op businessinsider.nl over technologie en ondernemerschap.

Vodafone Business wil laten zien dat zij beschikt over een breder aanbod naast telefonie en ook kennis in huis heeft om ondernemers te helpen op het gebied van IT, cybersecurity en hybride werken. Van Lieshout: “Wij zetten onze kennis, ervaring en internationale netwerk in om een Partner for Progress te zijn voor ondernemers. Wij begrijpen hun uitdagingen op het vlak van IT en connectiviteit en helpen bij de inzet van technologie om hun doelen te bereiken.” Die gaan dus ook over hoe je op afstand veilig en succesvol samenwerkt, met behulp van technologie. Zo biedt Vodafone Business een inspiratie- en kennisplatform voor ondernemers (V-hub) en daar wordt nu ook een videoformat aan toegevoegd in samenwerking met Business Insider.

Bereiken zakelijke doelgroep

Met #techtalks wil Vodafone Business vooral ondernemers in het MKB en de grootzakelijke markt bereiken, maar de onderwerpen zijn ook relevant voor kleinere ondernemers en consumenten. De doelgroep van Business Insider sluit daar naadloos bij aan. Door een eerdere succesvolle campagne én een sterk idee vanuit Business Insider was deze samenwerking snel geboren. Tim Swager, Creative Director bij BI Studios (Business Insider): “Merken die inhoudelijke kennis willen overbrengen kiezen regelmatig voor een online seminar, maar er zijn natuurlijk ook andere vormen mogelijk. We hebben in dit geval gekozen voor een frisse vorm die past bij het kijkgedrag van ons publiek’’ De talks zijn de kern van de videocampagne, maar deze bestaat onder meer ook uit verdiepende artikelen, ‘techfluencers’ die de content duiden en diverse versies op social en advertentieposities van Business Insider.

Promo #techtalks
 

Merkoverweging bij ondernemers

De campagne loopt nog en de resultaten zijn tot nu toe positief. Per jaar voert Vodafone Business twee merkonderzoeken uit. Daarin wordt o.a. gevraagd naar de bekendheid van Vodafone Business als merk en de producten en diensten die verder gaan dan alleen mobiele telefonie. Het doel is om beiden te vergroten. Business Insider houdt de resultaten van de campagne nauwlettend in de gaten. Swager: “We meten het aantal views en kijkers die een video langer dan 60% uitkijken, meten we als betrokken. Daarnaast kunnen we door onze samenwerking met de Kamer van Koophandel zien welke bedrijven de content hebben bekeken.”

Maar de cijfers zijn slechts één ding. Van Lieshout: “Belangrijker vind ik het dat ondernemers onze belofte horen, en deze campagne onderstreept die belofte. Wij spelen een essentiële rol in het verbonden houden van werkend Nederland. Als ondernemers écht het gevoel hebben dat ze hun uitdagingen met ons kunnen tackelen, of die nu over connectiviteit, veilig werken of op afstand werken gaan, dan is wat mij betreft onze missie geslaagd.” #techtalks heeft daarmee hetzelfde uitgangspunt als de merkcampagne van Vodafone Business - Werkt Gewoon - die nu ook live staat en laat zien welke kansen er zijn voor het bedrijfsleven en hoe zij helpen die te benutten. 
 
Bekijk hier de eerste talk van Edwin van Andel die op humoristische wijze een kijkje geeft in de denkwijze van een hacker. Gelukkig laat hij ook zien welke stappen je kunt zetten om te voorkomen dat jouw bedrijf ten prooi valt.

 

BI Studios is de in-house content agency van Business Insider en ontwikkelt samen met adverteerders en bureau’s ‘high quality sharable stories’ voor de zakelijke markt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →