De succesfactoren voor digitale transformatie bij de (semi)overheid

Wat maakt digitale transformatie in de publieke sector wel succesvol? Ontdek het tijdens deze gratis online clinic.

Digitale transformatie is wellicht meer een organisatorische dan een technische wijziging. Wanneer je daar kennis en inzicht in hebt, zal je digitale transformatie heel anders aanpakken. Tijdens deze online clinic van Beeckestijn Business School vertellen Patricia Croese en Marjan Schils over de succesfactoren van digitale transformatie in de publieke sector.

Datum: 25 augustus 
Tijd: 09:30 - 11:00 uur 
Locatie: Live-stream 

Onderwerpen die aan bod komen

In het kort wordt er geschetst hoe je een groot ICT-project kan opzetten en welke punten je extra aandacht moet geven. Aan de hand van een stappenplan en actuele gebeurtenissen wordt uitgelegd waar de valkuilen zitten en hoe je deze kan voorkomen. Daarnaast worden ze volgende vragen beantwoordt: 

  • Wat maakt de situatie en de digitale transformatie bij de overheid zo bijzonder?
  • Hoe ga je om met complexe ketens en ethische dilemma's rondom ICT projecten?
  • Wat zijn relevante trends en ontwikkelingen?

Voor wie is deze clinic bedoeld?

Deze clinic is interessant voor iedereen die werkzaam is bij de (semi)overheid en meer willen weten over digitale transformatie in de publieke sector.

Over de spreeksters

Marjan Schils
Marjan is zelfstandig projectleider en transitiemanager op projectbasis bij overheden. Ze heeft in de afgelopen 20 jaar inmiddels meer dan 50 verschillende organisaties in de publieke en semipublieke sector geholpen bij het verbeteren en digitaliseren van hun werkprocessen. In 2016 heeft zij samen met Patricia haar kennis en ervaring gebundeld in het boek Digitale transformatie, Zo doe je dat. Een niet ICT-boek voor transitiemanagers in de (semi)publieke sector (Vakmedianet).

Patricia Croese
Patricia is een bevlogen interim- en programmamanager die momenteel in dienst van de Rijksoverheid diverse departementen ondersteunt bij ontwikkeling en implementatie van wet en regelgeving met een I-component. Ze heeft zich gespecialiseerd op dienstverlening binnen complexe ketens. Marjan en Patricia werkten voor het eerst samen bij de oprichting van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, waar Patricia als programmamanager verantwoordelijk was voor de inrichting van deze nieuwe dienst. 

Gratis aanmelden

Deze clinic is al geweest. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.
Bekijk onze agenda voor meer clinics >>

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.