Veel jongeren hebben last van stress

Iedere volwassene die zegt: 'Jongeren druk? Stel je niet aan!' zou eens met de gemiddelde scholier moeten gaan praten. Want die kan ze vertellen: stress is ook voor jongeren bepaald geen zeldzaamheid.

Uit onderzoek van  bleek dat veel scholieren regelmatig stress voelen. 26% zegt wel eens burn-out klachten te hebben als gevolg van langdurige stress. Hartkloppingen bijvoorbeeld, of oververmoeidheid, slapeloosheid, paniekaanvallen en hoofdpijn.

Hoort erbij, toch? 
&;Ik heb het gewoon nogal druk. Ik schrijf blogs, werk als radio-dj, en heb behoorlijk wat huiswerk. Daar doe ik ook mijn best voor, want ik vind het belangrijk om goede cijfers te halen. Dat hoort er toch bij? Maar het gevolg van al die drukte is dat ik me constant gestrest voel.&; Ivo (18) neemt zoveel hooi op z&;n vork dat hij af en te even helemaal op is.

Ook Jorieke (nu 20) dreigde een paar jaar geleden onder de druk te bezwijken. &;Ik had zoveel stress in buik dat ik niet kon eten.&; Jorieke en Ivo zijn bepaald niet de enigen. 

Over Young & Connected

Het effectief communiceren met kinderen en jongeren (7-18) vergt specifieke kennis en ervaring. Uitgeverij Young & Connected is hierin al meer dan 12 jaar gespecialiseerd.

Met de weekkranten Kidsweek en 7Days en de sites presenteren wij het nieuws en achtergronden op een aantrekkelijke en begrijpelijke wijze aan haar lezers. Aan Kidsweek is het educatieve lesprogramma Kidsweek in de Klas voor het basisonderwijs gekoppeld. Met Kidsweek, 7Days en Kidsweek in de Klas wordt én is lezen weer leuk!

Adverteerders bieden wij vele samenwerkingsvormen. Naast een commerciële samenwerking met Kidsweek en & 7days bieden wij onze kennis en expertise ook aan met custom publishing: communicatie op maat!

Contact

Ook kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Neem dan contact op met Joris van Roemburg voor alle mogelijkheden, , 06-46445999.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →