Digital nomad: een hype die niet lijkt te verdwijnen

Werken vanuit het buitenland, het lijkt een droom. Toch is dit tegenwoordig een stuk makkelijker te realiseren.

Digitaal werken is helemaal van deze tijd. Steeds vaker hoor je de voordelen van op afstand werken voor een online organisatie. Werken vanuit het buitenland, het lijkt een droom. Toch is dit tegenwoordig een stuk makkelijker te realiseren. De digital nomad lifestyle is een vorm van leven die veel vrijheid geeft in zowel je werk- én privéleven. Het kan eng zijn om zo’n stap te zetten. Twijfel jij of je een tijdje als digital nomad wilt leven? We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje.

1. Je bent eigen baas over je planning

Dit betekent dat je helemaal zelf in de hand hebt hoe je jouw werkuren indeelt. Dit wordt door veel digital nomads als het grootste voordeel gezien. Of je nu helemaal voor jezelf werkt, bijvoorbeeld als freelancer of parttime voor een werkgever: door de afstand en meestal een tijdsverschil heb je veel flexibiliteit. Je kunt jezelf als freelancer bij partijen zoals Trustoo aanmelden, waardoor je gemakkelijk klussen kunt oppakken. Deel je werkuren in op momenten die voor jou uitkomen. Werk je graag ‘s ochtends en ben je in de middag liever vrij? Geen probleem. Heb je ‘s avonds ruimte over om wat weg te werken? Helemaal prima. Je hebt jouw agenda zelf in de hand.

2. Werk op een locatie naar keuze

Als digital nomad kun je jouw werk overal uitvoeren. In het buitenland werken wordt als erg populair beschouwd. Je kunt reizen en de wereld zien, terwijl je locatie onafhankelijk kunt werken. Living the dream! De sleur van dagelijkse kantoordagen en de daarbij horende files of overvolle treinen laat je achter je en ruil je in voor een exotische omgeving en tropisch weer. Mocht je op het punt staan om met je digital nomad lifestyle te starten, kan het handig zijn om van te voren research te doen naar populaire bestemmingen. Een mooie kans om coworking plekken te ontdekken en andere digital nomads te ontmoeten. Zo maak je gelijk vrienden in je nieuwe woonplek.

3. In korte tijd veel levenservaring

Er zijn veel manier om meer levenservaring op te doen. Om te beginnen is voor jezelf werken en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken al een groot onderdeel van je groeiproces. Daarnaast zorgt het reizen en continu uit je comfortzone stappen ook voor meer zelfvertrouwen. Door jezelf te blijven prikkelen met nieuwe ervaringen, leer je jezelf op een andere manier kennen. Je ontdekt je grootste valkuilen en leert hoe je daar het beste mee kunt omgaan. Een waardevolle ervaring, waar je op de lange termijn ook nog veel aan hebt.

4. Een gezonder leven

De meningen verschillen over de digital nomad lifestyle. Toch blijkt dat leven op deze onafhankelijke manier voor meer levensgeluk zorgt. Zo ervaren digital nomads minder stress en over het algemeen een positieve mindset. Dagelijks de zon op je bol, een uitzicht waar je u tegen zegt en heel veel vrijheid: het lijkt te werken. Meer productiviteit, meer creativiteit en bovenal veel efficiëntere werkweken. Dit laatste omdat je daadwerkelijk werkt op de uren die je zelf zorgvuldig hebt ingepland. Er zijn voldoende online marketing bureaus die deze werkstijl bieden. Zowel als freelancer als in vast dienstverband. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, we weten het. Toch begint het stiekem te kriebelen bij de gedachte. Maar één manier om erachter te komen: de digital nomad lifestyle zelf uitproberen!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →