Reint Jan Renes tijdelijk naar de nieuwe Corona Gedragsunit van het RIVM

Voor vier dagen per week, de andere dag blijft hij lector bij de Hogeschool van Amsterdam.

Reint Jan Renes

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes is de komende tijd voor 4 dagen in de week gedetacheerd bij het RIVM. Hij maakt deel uit van het kernteam dat de nieuw ingerichte Corona Gedragsunit leidt. 'Ons gedrag wordt in deze crisis steeds belangrijker.'

Renes was lang lector publieke communicatie in Utrecht en leidt nu het lecoraat Psychologie voor een Duurzame Stad van de Hogeschool van Amsterdam. 

Juist gedrag speelt een essentiele rol bij het beteugelen van de coronacrisis, waaronder het thuis blijven en afstand houden van anderen. Renes op de site van de HvA. 'Het goed toepassen van gedragswetenschappelijke inzichten in beleid en communicatie kan het verschil maken om als samenleving gezond en sterk te blijven. Dat is waar ik samen met de mensen van de gedragsunit aan werk.'

De Corona Gedragsunit van het RIVM bundelt kennis over gedrag, psychologie en gezondheid, en maakt die direct beschikbaar voor het beleid en communicatie van de overheid overheid.

Renes blijft voor een dag in de week verbonden aan het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad en komt daar na de crisis weer volledig voor te werken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie