Laten we weer vaker live aanwezig zijn

Patritia Pahladsingh: "Het gaat er niet alleen om wat we doen, maar ook waar".

Eén van de dingen die zo leuk is aan een creatief bureau is die vrolijke hectiek. Dat gevoel van actie, die dynamiek, die opwinding. Je voelt, nee, je hoort het bijna zoemen. Alsof je op een campagnebureau van een politieke partij rondloopt in de aanloop naar de verkiezingen.

Ik denk dat het iets te maken heeft met de energie die in de lucht hangt, in combinatie met fysieke actie: mensen staan ​​op van hun bureau, overleggen met elkaar, zitten samen rond een scherm of zijn druk in gesprek met een kop koffie in hun hand. Het is alsof er een complex ballet van interactie aan de gang is en dat daaruit die creatieve magie ontstaat.

Ruimte voor creatie en interactie

Begrijp me goed, ik wil echt niet zeggen dat we continu fysiek op de werkvloer aanwezig moeten zijn. Wat ik bedoel is dat áls mensen ervoor kiezen om bij elkaar te komen, ze dat vooral moeten doen op een plek die een dergelijke energetische versterking mogelijk maakt.

Een plek die ruimte biedt voor interactie en beweging. Dat zorgt voor flexibiliteit en ook vrijheid. Mijn favoriete bureauruimtes voelen veel meer aan als een studio of een werkplaats dan als een kantoor. Ik weet niet precies waar dat in zit, maar het lijkt wel op de opstelling van het meubilair en ook de keus van materialen een soort van meerwaarde geven.

Te veel tijd achter schermen doorbrengen is niet goed. Onze creativiteit is niet alleen een functie van ons brein en een paar handen die aan een toetsenbord gekoppeld zijn. We zijn volwaardige wezens. Als we samen met ons hele zelf in een ruimte aanwezig zijn, ontstaat er aantoonbaar een andere, krachtigere vorm van energie. Een soort van interactie die een scherm nooit kan bieden.

Dat gevoel van actie, die dynamiek, die opwinding. Je voelt, nee, je hoort het bijna zoemen.

It’s all about the people

Wanneer ons lichaam beweegt, wekken we ook slapende delen van onze hersenen. Ik ben geen neurowetenschapper, maar voor mij voelt het heel logisch dat een actief brein een alert en productief brein is. Ik denk dat dat ook de reden is, dat als alles in een bureau samenwerkt, de elektriciteit in de lucht dan begint te knetteren.

Hoe mensen ervoor kiezen om te werken is aan hen. Ik ben een grote fan van de vrijheid die de afgelopen jaren door corona is ontstaan. Ik zou die ook nooit op willen geven. Maar ik ben ook een mensenmens en ik werk in een branche waar het draait om mensen, mensen die samen iets tot stand moeten brengen. Daarom zoek ik die mensen het liefst ook zo vaak mogelijk op als ik kan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →